Четвер, 18.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Кораблик  
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Цікаві наукові та педагогічні факти » Cенс творчості Оскара Уайлда (Про видатного англійського письменника Оскара Уайлда)
Cенс творчості Оскара Уайлда
adminДата: Неділя, 09.03.2008, 11:58 | Повідомлення # 1
Генералісімус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1319
Репутація: 42
Статус: Offline
Гадаю, ця історія повинна прикрашати нову тему. yes

Пункт 1. Аdmin завжди правий!
Пункт 2. Якщо admin не правий, див. п.1!
 
zagadkova_dysha_lirukaДата: Неділя, 09.03.2008, 11:58 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 186
Репутація: 10
Статус: Offline
Оскар Уайльд

Він був красивим, дотепним, дуже впевненим у собі (тільки близькі друзі знали, що це маска для захисту своєї чутливої душі!) Знаменитий поет, прозаїк, драматург, найблискучіший майстер парадоксів у Європі — таким знали Оскара Уайльда (1854 — 1900) сучасники. А ми, згадуючи його життєвий шлях, схожий на притчу iз трагічним кінцем, можемо впевнено стверджувати: перед нами справді видатний письменник, який залишив яскравий слід у світовій літературі.

Він народився рівно 150 років тому, 16 жовтня 1854 року, в Дубліні, в сім’ї знаменитого лікаря і письменниці. З перших років життя хлопчик ріс в атмосфері витонченої інтелігентності, спорів із найважливіших проблем філософії, естетики та політики, несподіваних, парадоксальних думок. 20 річнийОскар вступає до Оксфордського університету, де захоплюється лекціями з історії мистецтва та естетики професора Джона Рескіна, який учив, що немає і не може бути нічого ціннішого в житті людини, ніж краса, понад те, краса вища й цінніша за саме життя. Ці ідеї (посилені до того ж притаманним Уайльду тонким розумінням крихкості краси, її беззахисності у світі жорстокої грошової «конкретності») були близькі Оскару все життя.

Він прожив лише 46 років, і нині його творчий шлях сприймається як зліт ракети, як короткий спалах, що засліпив сучасників і швидко згас. Але, якщо вдуматися, у «сухому залишку» до нас iз його спадщини дійшло чимало: збірки красивих, дуже вишуканих віршів, дві збірки мудрих і добрих казок «для дорослих» (які за майстернiстю не поступаються андерсенівським): «Щасливий принц» (1888) і «Гранатовий будиночок» (1891), дотепні, уїдливі комедії «Ідеальний чоловік» (1894), «Як важливо бути серйозним» (1895), «Віяло леді Уїндермір» (1892), філософсько-історична драма «Соломія» (1899), романи: «Кентервільський привид» (1887, страшна «готична» історія»), «Злочин лорда Артура Севіла» (1888), і, нарешті, найзнаменитіший, найвидатніший із них «Портрет Доріана Грея» (1891).

Нагадаємо коротко сюжет цього твору, де химерно поєдналися елементи філософської притчі, «роману жахів» і правдивої картини звичок «суспільства споживання». Юний красень Доріан Грей наділений від природи незвичайною, божественною красою — але одночасно потенційно жорстокою, черствою душею. Всі люди для нього — лише тіні власного «я». Так сталося не одразу, перед нами — тривалий процес, яскраво і переконливо розгорнений Уайльдом. Спочатку Доріан — добрий, довірливий юнак (його друг, талановитий художник Безіл Хеллуорд, пише з нього прекрасний портрет). Але ось герой починає здійснювати вчинки, продиктовані холодним, самозакоханим егоїзмом (ламає життя закоханої в нього дівчини-актриси, доводить її до самогубства щойно та, відчувши кохання в житті, а не на сцені, перестає талановито грати, він безперервно бреше, «марнує життя»...). Минають роки — і Доріан не старіє, він так само юний і свіжий, як і в 18 років; але з кожним новим злом, скоєним ним, стає дедалі потворнішим, страшнішим й жахливішим його портрет. Грей ховає його подалі, а коли художник Безіл, творець портрета, виявляє і розкриває його страшну таємницю, — Доріан убиває його. На портреті проступають краплі крові; але загибель самого Доріана неминуча: настає момент, коли Доріан кидається на портрет iз ножем, щоб знищити його (він, як і раніше, юнак- красень, а ось на портреті — старий, кістлявий виродок!) — і... гине сам.

Бо не можна безкарно вбити в собі совість. Хто робить це — вбиває самого себе. Бо незламною є — попри всю її крихкість — краса світу. У цьому сенс творчості видатного англійського письменника Оскара Уайльда.

Прикріплення: 8318477.jpg (39.1 Kb)


"Життя потрібно змінювати"
 
Letova2008Дата: Вівторок, 30.09.2008, 10:36 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Оскар Уальд, на мою думку, класик англійської літератури.

Додано (30.09.2008, 10:36)
---------------------------------------------
Своїм твором "Портрет Доріана Грея"він показав нам всю егоїстичність молодого хлопця Доріана. ah .


Наташа
 
galanetДата: Вівторок, 30.09.2008, 12:41 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 211
Репутація: 11
Статус: Offline
Уайльд ніколи не з'являвся будь-де без квітки в бутоньєрці. Як правило це була лілія або зелена гвоздика. Рідше він віддавав перевагу соняшнику.

На фото Оскар Уайльд:

Прикріплення: 2212750.jpeg (14.5 Kb) · 6389605.jpg (13.2 Kb)
 
musiyaДата: Неділя, 12.10.2008, 19:41 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Найвідомішим твором письменника, який приніс йому всесвітню славу і найповніше відбив його філо­софські та естетичні погляди, життєве кредо і принципи художньої творчості, був роман «Портрет Доріана Грея» .

Цей твір — ідеальний приклад парадоксальної (пе­ревернутої) фабули.
Закоханий у свою зовнішність Доріан Грей ладен закласти душу дияволу, аби не старіти і залишатися вродливим юнаком. І відбувається незви­чайне, протиприродне, фантастичне: зображений на портреті Доріан Грей фізично старіє, його намальоване обличчя вкривається зморшками, його врода гине, а сам Доріан у житті залишається молодим і гарним. Та настає час, коли Доріан готовий знищити свій портрет, який є свідком його безчестя і підступності. Він кида­ється на своє зображення з ножем. "...Відчайдушний крик пролунав у великому будинку. Слуги, вбігши до кімнати господаря, побачили на стіні прекрасний портрет мо­лодого Доріана Грея, а на підлозі з ножем у грудях лежав мертвий старий чоловік..."

“Портрет Доріана Грея” можна вважати взірцем інтелектуального роману кінця ХІХ століття. У цьому творі втілено найдорожчі для письменника думки, що визначали спосіб і стиль його власного життя. «Роз­крити себе і втаїти митця — цього прагне мистецтво»,— сказано в авторській передмові до роману. Але в ньому відчувається потужний струмінь автобіографізму, і саме суб'єктивність надає зображеному психологічної досто­вірності.

 
VictoriaДата: Середа, 03.06.2009, 10:26 | Повідомлення # 6
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 39
Репутація: 1
Статус: Offline
«Немає книг моральних або аморальних. Є книги добре написані і погано написані. Ото й усе»

Оскар Уайльд


Вікторія

Повідомлення відредагував Victoria - Середа, 03.06.2009, 10:26
 
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Цікаві наукові та педагогічні факти » Cенс творчості Оскара Уайлда (Про видатного англійського письменника Оскара Уайлда)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz