магістерська21 | Дата: Вівторок, 25.11.2014, 15:09 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус: Offline
| Україна, як відомо, взяла участь у Другій світовій війні з вересня 1939 року, коли частини Червоної армії перейшли радянсько-польський кордон і вступили до Західної України і Західної Білорусії. Не вдаючись до детального розгляду оцінок походу Червоної армії у Західну Україну в 1939 році, не дивлячись на всі колізії, можна стверджувати, що об’єк- тивно він мав визвольний характер. Ці події створили сприят- ливі умови для об’єднання народу Західної та Наддніпрян- ської України. Процес возз’єднання західноукраїнських земель в єдиній українській державі, носив закономірний історичний характер і фактично являв собою прагнення українського народу до возз’єднання. Рішення Народних Зборів Західної України, депутатом яких був і я, про возз’єд- нання Західних областей України в єдиній Українській дер- жаві стали справжньою історичною подією. Проте слід пам’я- тати, що в Західній Україні радянська влада діяла тими ж методами, що і на іншій території СРСР. Але хочу підкреслити, що не можна погодитись з тими, хто вважає вересень 1939 р. кривавим. Це був золотий вересень, і ця подія повинна відзначатися як державне свято. Возз’єднанням українських земель був зроблений важливий крок на шляху до консолідації нації, це акт історичної справедливості, про який повинні знати і сучасне і майбутні покоління1 .
|
|
| |