П'ятниця, 29.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Навчання » Теорія і практика » Зарплата вчителя. (Висловіть свою думку з приводу зарплати вчителя.)
Зарплата вчителя.
vikasv2012Дата: П'ятниця, 30.09.2011, 17:01 | Повідомлення # 16
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 0
Статус: Offline
я вважаю що зарплата для вчителя повина бути високою тому що кожен день стреси, хвилювання , багато розумової роботи.

Святецька Вікторія
 
yura4991Дата: Понеділок, 17.10.2011, 10:22 | Повідомлення # 17
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Вчитель має працювати там де його дійсно потребують!!!!! biggrin
 
КапітошкаДата: П'ятниця, 09.12.2011, 01:41 | Повідомлення # 18
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 33
Репутація: 0
Статус: Offline
Зарплата вчителя повинна бути висока.
Зарплату треба платити таку, як за репетиторство. А батьки повинні мати змогу вибирати вчителя, який зможе навчити їх дитину.
ВЧИТЕЛЬ ГРОБИТЬ СВОЄ ЗДОРОВЯ ЩОБ ЧОГОСЬ НАВЧИТИСЯ, А ПОТІМ ЩЕ БІЛЬШЕ ГРОБИТЬ ЩОБ НАВЧИТИ ДІТЕЙ, ЯКІ КАТЕГОРИЧНО НІЧОГОГО НЕ ЗОЧУТЬ ЗНАТИ І ВЧИТИ
 
ИннаДата: П'ятниця, 09.12.2011, 13:25 | Повідомлення # 19
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Всеодно за професию вчителя платять дуже мало................

12група
 
ГостяДата: Субота, 10.12.2011, 01:27 | Повідомлення # 20
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 43
Репутація: 0
Статус: Offline
Лише вчителю необхідна висока зарплата? Лише вчитель має "стреси, хвилювання , багато розумової роботи"? Чим гірші медик, якому доводиться ще більше вчитися, який має ще й відповідальність за людське життя; будівельник, який працює фізично під спекотливим сонцем і в лютий мороз; пожежник що ризикує своїм життям... Чим інші професії гірші від вчительської?...

Справа не в шляху, який ми обираємо-
те що всередині нас, примушує обирати шлях

О.Генрі
"Шляхи які ми обираємо"

 
panasykДата: Неділя, 11.12.2011, 14:27 | Повідомлення # 21
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
Довели інтелігенцію до "ручки". Вчителі зараз працюють на будівництві, за касовими апаратами, на ринках. Чому??? Не подобається професія? Чи може не влаштовує матеріальне становище. Вчителі також мріють про море, зимові Карпати, побачити Рим, Париж тощо. А хто з Вас шановні молоді вчителі може собі це дозволити?
 
Ivan007friendДата: Понеділок, 12.12.2011, 11:44 | Повідомлення # 22
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Я вважаю що зарплата вчителів несправедлива тому що за ту науку якої навчають вони нас їм платять малу зарплату і незважаючи на те що потрібно найти підхід до кожної дитини і навчити її ax ah ab
 
Оце_такДата: Понеділок, 12.12.2011, 17:58 | Повідомлення # 23
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Репутація: 2
Статус: Offline
Гостя, погоджуюся що треба платити всім, але якщо говорити про Вчителя з великої букви, то йому треба платити більше від усіх! Пояснюю чому саме. Якщо говорити про хірурга або про будівельника, то вони коли приходять додому, всі свої клопоти залишають на роботі, а вчитель не припиняє своєї трудової діяльності практично ніколи!
Я не претендую на звання видатного вчителя, але у мене зараз 24 години тижневого навантаження. Хоча я працюю уже 3 роки в школі, мені приходиться готуватися до уроків щодня. Причому паралельних класів у мене немає, тому лише написати планів-конспеків треба 4-5, а це не одна чи дві сторінки і написати треба не будь-що. Крім того, кожного дня в школі або якесь засідання, до якого треба готуватися. або перевірка. або позакласні та позашкільні заходи. Раніше, ніж у 4-5 годин вечора вибратися зі школи неможливо. Замість того, щоб присвятити себе родині, приходиться ще готуватися до наступного дня і наступних уроків і не лише по підручнику, а почитати додатковий матеріал, порішати олімпіадні або конкурсні задачі, займатися самоосвітою. Таким чином, робочий день учителя інколи розтягується далеко за північ...
 
ГостяДата: Вівторок, 13.12.2011, 14:47 | Повідомлення # 24
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 43
Репутація: 0
Статус: Offline
Оце_так, дозвольте заперечити. Хірург теж буває з великої літери, а тому його "витягують" з дому вночі, в неділю чи із-за святкового столу! Та й робочий день в Хірурга теж не є нормованим. По закінченню зміни може трапитися операція, яка триває годинами, а зранку треба знову одягати білий халат та йти до хворих. Так само лікар з великої букви займається самоосвітою, адже в його сфері так часто змінюються методи лікування, самі ліки, мутують симптоми хвороб, виникають нові, що залишати все це осторонь просто недопустимо навіть для простого пересічного лікаря. Щодо будівельника, то якби не він, то вчителю нікуди було б повертатися навіть після 4-5 годин вечора.
При визначенні зарплат, насамперед, треба керуватися здоровим глуздом та суспільною користю в суспільстві окремої людини (ось тут буде видно різницю між вчителем та Вчителем). Але це, в нашому суспільстві, просто УТОПІЯ! Та й не в зарплаті вся проблема, а в економічному добробуті країни. Крім того в нашому суспільстві так багато інших проблем (війни, хвороби, природні катаклізми...), що навіть економічний добробут, не допоможе покращити духовне життя людини.


Справа не в шляху, який ми обираємо-
те що всередині нас, примушує обирати шлях

О.Генрі
"Шляхи які ми обираємо"

 
Оце_такДата: Вівторок, 13.12.2011, 15:45 | Повідомлення # 25
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Репутація: 2
Статус: Offline
Гостя, гаразд... Тоді, як Ви гадаєте, чому молоді учителі, відпрацювавши законні 3 роки, пішли зі школи і влаштувалися працювати тими ж таки будівельниками або просто робітниками? Через те, що їм надто легко було працювати у навчальному закладі і їм захотілося трішки складнішої роботи?
 
ГостяДата: Середа, 14.12.2011, 17:05 | Повідомлення # 26
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 43
Репутація: 0
Статус: Offline
Оце_так, думаю Ви погодитеся зі мною, що левова частка випускників-педагогів ще зі вступу до педагогічного вузу, навіть не мали наміру іти працювати до школи. Інша частина молодих педагогів залишає школу, бо розуміє, що то не його покликання. В таких випадках будь-яке вибачення є гарним, низька зарплата і є одним з тих виправдань. З особистого студентського життя пригадую, як один студент-п"ятикурсник фізмату не міг роз"вязати елементрне неповне квадратне рівняння. Цей колишній студент не працює в школі, в нього добреоплачувана робота (не будівельник, але майже) і він задоволений нею. І я радію і за нього і за дітей яких йому не довелося навчати. Вже зараз, в школі, є багато випадкових людей, які своє небажання працювати виправдовують низькими зарплатами, а що буде, коли зарплати у всіх без виключення вчителів будуть високими? Скільки таких псевдовчителів, спокусившись високою зарплатою, буде навчати дітей і чому їх навчатиме? І чи не станеться так, що Вам, хорошому, відданому своїй справі вчителю, просто не знайдеться місця в цій школі?
Я не заперечую того, що багато вчителів все ж таки втікають зі школи. Ще гірше коли це досвідчені вчителі зі стажем. Та Ви, не матиме ні спокою, ні стимулу працювати і тоді, коли Ваші колеги, будуть просто відвідувати уроки, як це часто буває, а Ви, сумлінно і старанно готуватися до уроку, писати плани-конспекти і намагатися донести до учнів знання, а в кінцевому результаті зарплата буде в усіх однаковою і високою.
Попри все це я не заперечую, що вчительська робота має бути високооплачуваною, я проти висловлювання, що вчителю потрібно "платити більше від усіх". Праця будівельника була наведена як приклад - образно, але існує багато професій які, так само як і вчительська праця, клопіткі, потрібні і важливі. Я просто відстоюю думку, що заробітня плата має визначатися на більш індивідуальному рівні ніж це є зараз. І не лише в педагогічній сфері, а скрізь. Тоді кожен задумається чого він хоче: з віддачею працювати та більшу зарплату отримувати, чи витрачати менше зусиль, але і оплату мати нижчу. У випадку ж зрівнялівки, я буду однією з перших, що обере легшу роботу з однаковою оплатою.


Справа не в шляху, який ми обираємо-
те що всередині нас, примушує обирати шлях

О.Генрі
"Шляхи які ми обираємо"

 
КорабликДата: Середа, 14.12.2011, 19:09 | Повідомлення # 27
Лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 71
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Гостя)
Попри все це я не заперечую, що вчительська робота має бути високооплачуваною, я проти висловлювання, що вчителю потрібно "платити більше від усіх".

а я за те, щоб вчителеві платили більше, ніж будівельникові, тому що будівельник працювати вчителем не буде, а вчитель, якщо йому будуть платити у школі мізер, піде працювати будівельником! І будівельник 5 років у вузі не вчиться! Звісно, що я кажу за робітника. Те, що я написала, можна підтвердити прикладом. Мій дідусь був дуже хорошим учителем, навіть звання здобув "учитель-методист", але у 90-х роках, коли зарплата вчителям затримувалася або була мізерна, щоб прогодувати сім'ю, дідусь пішов працювати в іншу сферу та так і не повернувся в школу. Хоча до цього часу його запрошують на зустрічі випускників різних років (випускники яких вчив мій дідусь).
 
Оце_такДата: Середа, 14.12.2011, 22:24 | Повідомлення # 28
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Гостя)
"платити більше від усіх". Праця будівельника була наведена як приклад - образно

Точно так же образно наведено "платити більше від усіх". Праця вчителя не цінується в суспільстві, хоча важливішої праці, ніж праця вчителя, мабуть, немає. Тому що майбутнього будівельника, майбутнього хірурга вчить Учитель і саме від нього багато залежить якими вони людьми стануть. Чи це хірург, який вчився за гроші і лікує за гроші, чи це будівельник, який будівельні матеріали збуває на "сторону"...
 
ОдинДата: Середа, 14.12.2011, 22:32 | Повідомлення # 29
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 94
Репутація: 2
Статус: Offline
Оце_так, Кораблик, Гостя, ого, які у вас тут дебати!
Про що тут сперечатися? Мало платять учителям то є так! І який би не був Учитель з великої чи малої букви, їсти і вдягатися йому треба та ще сім'ю годувати. Тому в школі залишаються або пенсіонери або молоді чоловіки, які більше ні на що нездатні. Оце_так, не ображайся, бо я думаю що кинеш ти к бісу ту школу або не будеш надриватися, а заведеш собі господарство у селі і будеш пропадати більше коло свиней та на городі, якщо це більше даватиме тобі прибутку. ag
 
Oli4kaДата: Середа, 14.12.2011, 23:20 | Повідомлення # 30
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Вчителі це люди такої професії, що мають отримувати гідну заробітну плату. Діти беруть з них приклад у всьому, тому вони мають виглядати гідно. Ще кошти потрібні для того щоб постійно самовдосконалюватися,купувати нову літературу і т.д.
 
Форум » Навчання » Теорія і практика » Зарплата вчителя. (Висловіть свою думку з приводу зарплати вчителя.)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz