П'ятниця, 29.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум » Навчання » Теорія і практика » Дисципліна у школі (заперечте, що...)
Дисципліна у школі (заперечте, що...)
RaceDriver17Дата: Середа, 10.12.2008, 13:30 | Повідомлення # 31
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 2
Статус: Offline
1.На мою думку якщо постійно хвалити дітей то вони "вилізуть на голову і ноги спустять" тому постійно цоьго робити не потрібно.А все повино бути в міру.

2.На мою думку спілкування дітей з тваринами не зашкодить.

3.Якщо діти приносять тварин до школи то це з одної сторони добре, але з іншої сторони "школа повина залишатися школою, а не перетворюватися на зоопарк".

4.Суворих вчителів діти не люблять але й сильно добрими з ними теж не можна бути.Потрібно бути 50:50

5.До кожної дитини потрібен свій підхід, його потрібно тільки знайти. bi

 
masliy91Дата: Четвер, 11.12.2008, 16:54 | Повідомлення # 32
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 21
Репутація: 0
Статус: Offline
1. Учитель завжди має хвалити дітей. - Це твердження викликає невеличке заперечення. Учитель звичайно повинен хвалити дітей, а як то кажуть не повинен перехвалити. Якщо учень досяг якогось хорошого результату, то учителеві слід трішки похвалити учня, а потім сказати що можна досягати і кращих результатів, щоб у того і надалі був стимул трудитися

2. Діти повинні постійно спілкуватися з тваринами. - Ні, це не так. Звісно потрібно мати якесь спілкування із тваринами:дбати про них, годувати і милуватися, а у міру, адже людині, як істоті суспільній, потрібно перебувати у людському реальному світі, адже у людини своє життя, а у тварин своє і не слід намагатись житти їхнім світі.

3. Якщо діти приносять тварин до школи, слід радуватися цьому. - Вибачте, але ви не праві, адже вони не є доречними перебуваючи у школі, бо тоді увага дітей буде зконцентрована не на науці, а на тваринах.

4. Учитель повинен бути суворим, щоб учні його поважали. - Дозвольте не погодитися, адже суворістю не можна досягти поваги, адже у душі кожен учень не буде любити того учителя і все ж таки буде щось робити на перекір волі учителя. Повага повинна грунтуватися на взаєморозумінні і добрих, справедливих відносинах.

5. Учитель правильно робить, що відправляє недисциплінованих учнів до директора школи. - А вважаю, що це правильно, оскільки в учителя є більш важливіші справи ніж виховання учня під час уроку. Учитель повинен продовжувати урок і намагатись зробити його повноцінним. Звісно, якщо учитель хоче і може провести виховання після уроку, то це інша річ. Так можливо навіть правильніше.

 
Bysinka_27Дата: П'ятниця, 12.12.2008, 20:46 | Повідомлення # 33
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 18
Репутація: 0
Статус: Offline
1. Учитель завжди має хвалити дітей. - Це твердження викликає заперечення, тому що іноді учнів можна перехвалити і вони будуть вважати, що якщо їх уже похвалили за певну роботу, то надалі можна її вже не виконувати. Хоча в більшості випадків похвала заохочує дітей до того щоб наступне завдання виконати краще за попереднє.
2. Діти повинні постійно спілкуватися з тваринами. - Ні, це не так, діти повинні ще крім спілкування з тваринами виділяти час для іншого. Спілкуквання з твариною звісно позетивно впливає на розвиток дитини, але крім тварин дитина повинна ще спілкуватися з іншими дітьми, дорослими.
3. Якщо діти приносять тварин до школи, слід радуватися цьому. - Вибачте, але ви не праві, тому що школа це навчальний заклад і постійно приносити тварин просто не потрібно. Це, звісно, не означає що потрібно сварити дитину за те, що вона принесла улюблену тваринку до школи, адже вона лише прагнула показати її своїм однокласникам. Можна спокійно пояснити дитині, що тварині краще не приносити до школи.
4. Учитель повинен бути суворим, щоб учні його поважали. - Дозвольте не погодитися з вами, учителю не обов"язково бути суворим, для нього головне знайти спільну мову з дітьми, при цьому не опускаючись до їх рівня, а піднімаючи їх на свій рівень.
І дуже добре коли учитель сприймає свою учительську діяльність, як продовження дитинства.
5. Учитель правильно робить, що відправляє недисциплінованих учнів до директора школи. - Це помилка. потрібно спочатку самому спробувати пояснити дитині, що в тому що він зриває урок не має нічого позетивного і що він заважає своїм однокласникам працювати на уроці, якщо це ніяким чином не вплинуло на учня, то можна поговорити з його батьками, а якщо й батьки не зможуть вплинути, ac то залишається відправити учня директора...
 
AlenchikДата: Понеділок, 15.12.2008, 16:33 | Повідомлення # 34
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 21
Репутація: 1
Статус: Offline
Учитель завжди має хвалити дітей. - Це твердження викликає заперечення... Вчитель не повинен перехвалювати учнів!!! Схвалювати вчинки можна, та шоб це не було занадто.

Діти повинні постійно спілкуватися з тваринами. - Ні, це не так... Безумовно, зв'язок з природою невід'ємна частина життя дитини, та все має бути в міру. Адже тварини - це також і джерело інфекції.

Якщо діти приносять тварин до школи, слід радуватися цьому. Радіти потрібно.Адже це справжній вияв любові до природи, до навколишнього середовища...

Учитель повинен бути суворим, щоб учні його поважали. - Дозвольте не погодитися...
Учитель має бути добрим і приємним як людина,щоб до нього ставилися відповідно. Коли вчитель суворий, його боятимуться...

Учитель правильно робить, що відправляє недисциплінованих учнів до директора школи. - Це груба помилка... Візит до директора для дитини сприймається як каторга, покарання. Після цього учень може ще більше пакостити. Тому потрібно вирішити це з учнем або у класному колективі, з батьками.

 
РомашкаДата: Середа, 17.12.2008, 17:04 | Повідомлення # 35
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
1.Учитель завжди має хвалити дітей. - Це твердження викликає заперечення... Вчитель має схвалювати хороші вчинки учнів, певні дпсягнення, та не повинен робити це постійно. Бо це змінить ставлення дітей до себе і до однокласників. Так розвиватиметься егоїзм, самолюбство. заздрість та інші негативні якості.

2.Діти повинні постійно спілкуватися з тваринами.Ні, це не так... Діти , безумовно, повинні спілкуватися з природою, пізнавати світ, та це не повинно бути постійно. Бо одноманітність набридає, дітям стане це нецікаво. Процес пізнання світу має бути поступовим, усьому свій час. А також тварини це не завжди щось хороше, добре і привітне, вони інколи і зуби показують biggrin

3.Якщо діти приносять тварин до школи, слід радуватися цьому. - Я, мабуть все ж таки погоджусь з цим твердженням, тому що якщо дитина проявляє інтерес до природи - це добре, і потрібно радіти тому, що дитина проявила інтерес саме до тварин, а не до якихось інших негативних речей.

4.Учитель повинен бути суворим, щоб учні його поважали. - Дозвольте не погодитися... Діти його не поважатимуть , а боятимуться. Повага виникає, коли є взаєморозуміння, хороші відносини. І це залежить від учителя, який має любити своїх учнів, і цим викликати довіру і повагу.

5.Учитель правильно робить, що відправляє недисциплінованих учнів до директора школи. - Це груба помилка... Візит до директора негативно впливає на учня. Вони можуть почати поводитись ще гірше, на зло учителям. В такій ситуації потрібно поспілкуватися з цим учнем, його друзями, батьками, зясувати, чому він так себе поводить. До директора звертатись в крайньому випадку, коли вже нічого не допомагає.

--------------------------------------------------------------------------------


Не живи уныло!!!
 
AnnДата: Понеділок, 16.02.2009, 13:55 | Повідомлення # 36
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
1. Учитель повинен завжди хвалити дітей, якщо вони заслуговують на те, але не перехвалювати....
2. Діти повинні спілкуватися не лише з людьми, а й приділяти увагу живій природі. Це бажано робити не насамоті..
3. Тварин можна приносити до школи лише на уроки біології, якщо це відповідає темі
4. Учитель не повинен бути суворим, бо діти будуть його боятись... А от чи будуть вони його поважати?...
5. Учитель повинен сам заспокоювати неслухняних дітей...
 
tusyaДата: Вівторок, 07.04.2009, 19:17 | Повідомлення # 37
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
дозвольте не погодитися, але учитель не повинен бути суворим. Таких вчителів учні не люблять, а головне не поважають. Учитель повинен бути вимогливим, але до всіх учнів вимоги повинні бути рівними. В іншому випадку ваші учні будуть до вас ставитись упереджено.
 
NIKДата: Понеділок, 13.04.2009, 10:48 | Повідомлення # 38
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
Щоб досягти поваги учнів, а тим самим і дисципліни на уроках учителеві потрібно відійти від старих позицій виховання типу "Учитель всегда прав". Вміння визнавати свої помилки, це одна із запорук авторитета вчителя. Приборкувач тигрів - це вже теж не метод. Потрібно бути учням старшии товаришем, але звичайно вмежах розумного.
 
VsiktoriyaДата: Середа, 03.06.2009, 13:58 | Повідомлення # 39
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Учитель повинен зацікавити дітей своїм предметом
 
savradimДата: Середа, 07.10.2009, 22:17 | Повідомлення # 40
Генерал-майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 285
Репутація: 8
Статус: Offline
Quote (admin)
1. Учитель завжди має хвалити дітей. - Це твердження викликає заперечення...

Хвалити дітей треба - це спонукає працювати ще краще. Головне не перестаратися.
Quote (admin)
2. Діти повинні постійно спілкуватися з тваринами. - Ні, це не так..

Прив'язаність до тварин свідчить про любов до природи і викликає в дитини тільки позитивні емоції.
Quote (admin)
3. Якщо діти приносять тварин до школи, слід радуватися цьому. - Вибачте, але ви не праві...

Більшість тварин - переносники шкідливих бактерій і грибків, тому краще цього не робити.
Quote (admin)
4. Учитель повинен бути суворим, щоб учні його поважали. - Дозвольте не погодитися...

Все залежить від того, який цей учень і про яку ситуацію йде мова.
Quote (admin)
5. Учитель правильно робить, що відправляє недисциплінованих учнів до директора школи. - Це груба помилка...

В учнів після виходу з кабінету директора ненависть до вчителя зросте, і вони йому на зло будуть ще більше порушувати дисципліну.
ca ca ca


Войско баранов, возглавляемое львом всегда одержит победу над войском львов, возглавляемых бараном.
Каждый человекспособен на многое, но не каждый знает на что онспособен!!!
 
ulia-lanovskaДата: Понеділок, 07.12.2009, 16:48 | Повідомлення # 41
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 20
Репутація: 0
Статус: Offline
Дитину можна хвалити, але можна її і захвалювати. Можна встановити в класі строгу дисципліну, а можна - паличну і т.д. Постійний перекіс - в позитивну або негативну сторону - завжди має шкідливі наслідки. Діти, яких хвалять батьки, вчителі і ровесники, швидше за все, матимуть високу самооцінку, а ті, яких всі критикують або ображають - низьку. У перших поступово формується відчуття переваги і зарозумілість, а у других - комплекс неповноцінності і занижена самооцінка.З тих дітей, яких в сім'ї і в школі не перехвалили і не принижували зростають люди, які добре ладнають з іншими людьми, правильно сприймають критику, чесні і відкриті.
 
vika-oДата: Понеділок, 07.12.2009, 21:03 | Повідомлення # 42
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Учитель правильно робить, що відправляє недисциплінованих учнів до директора школи. - Це груба помилка, тому що вчитель, який так робить - не є кваліфікованим педагогом, оскільки не може сам справитись з ситуацією. І цілком імовірно, що після кількох таких відвідин, директор задумається над зміною кандидатури вчителя на більш квалафікованого працівника.
 
СветікДата: Неділя, 13.12.2009, 15:18 | Повідомлення # 43
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
Учитель завжди має хвалити дітей. - Це твердження викликає заперечення... так звичайно,похвала зі сторони вчителя - це найкраща нагорода, яку учень приносить із школи, після оцінки, і коли кожний день учень буде приносити похвалу додому, це стане не цікавим і звичним заняттям. ми, студенти, під час навчання в університеті повинні навчитись знаходити "золоту середину"у всьому...
 
іскряночкаДата: Четвер, 17.12.2009, 10:28 | Повідомлення # 44
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 16
Репутація: 0
Статус: Offline
4. Учитель повинен бути суворим, щоб учні його поважали. - Дозвольте не погодитися...

Я не погоджуюся з цим твердженням, тому що коли учитель суворий, то учні його будуть поважати. Як можна поважати людину, коли вона постійно ставиться грубо до своїх учнів, коли вони, зі страхом в очах ідуть на урок?... Мені здається, своєю поведінкою такий учитель може заслугувати тільки почуття страху в учнів, а повага, можливо, колись прийде згодом, а, може, і не прийде...
Учитель повинен привернути до себе увагу не грубим тоном, а насамперед, своєю особистістю. Учням повинен подобатися той "персонаж", який прийшов до них на урок. Можливо, в вигляді гри учитель здобуде любов і прихильність учнів, можливо, коли піде комусь на зустріч... Але грубий тон тут не повинен бути.

Я багато чула від своїх одногрупниць про грубих вчителів, як вони їх боялися, які злякані очі були в учнів, коли вчитель заходив у клас... Ну хіба ж це правильно?... Нам, як майбутнім фахівцям, треба задуматися над цим питанням.


людина повинна завжди досягати мети
 
yanka1989Дата: Вівторок, 28.12.2010, 13:41 | Повідомлення # 45
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 14
Репутація: 0
Статус: Offline
1. Учитель має хвалити учня, якщо він того заслуговує. Якщо учень вчинив погано, то його треба поругати.
2. Саме любов до природи показує дійсне обличчя людини. Тому дітям необхідно спілкуватися з тваринами.
3. Тварин можна приносити дітям на уроки природознавства, але треба знати міру. Школа все таки не звіринець. Це буде відволікати дітей від навчального процесу. Звичайно, було б добре, якби при школі існував куточок для тварин.
4. Вчитель має бути справедливим, а не суворим. Тоді його будуть поважати.
5. Якщо вчитель відправляє дітей до директора, значить він не вміє вирішувати конфлікти сам.
 
Форум » Навчання » Теорія і практика » Дисципліна у школі (заперечте, що...)
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz