П'ятниця, 19.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » Спілкування на різні теми » Балачка, флейм » Як покращити пам’ять? (В цій темі мають розміщуватись поради.)
Як покращити пам’ять?
PrueДата: Понеділок, 30.11.2009, 08:20 | Повідомлення # 16
Підполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 135
Репутація: 10
Статус: Offline
Мабуть це проблема кожного студента. Але головне бажання!!!

Все что не делается, делается к лучшему!
Если только жизнь прожита для других, тогда её можно назвать полной.
 
scorpion999Дата: Понеділок, 12.04.2010, 09:50 | Повідомлення # 17
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Привіт!!! em
 
kergydyДата: Понеділок, 12.04.2010, 10:37 | Повідомлення # 18
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 65
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (scorpion999)
Привіт!!!

Пам'ять відчутно покращилася


Жить хорошо... а ХОРОШО жить - еще лучше!
 
melny4kaДата: Вівторок, 27.09.2011, 08:50 | Повідомлення # 19
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановні друзі) Щоб покращити пам,ять потрібно вчити якомога більше віршів на пам,ять)))) мені допомагає)
 
vikasv2012Дата: П'ятниця, 30.09.2011, 17:08 | Повідомлення # 20
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 0
Статус: Offline
Потрібно їсти горіхи!!!!!!!!!!!

Святецька Вікторія
 
Оце_такДата: П'ятниця, 30.09.2011, 19:45 | Повідомлення # 21
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (vikasv2012)
Потрібно їсти горіхи!!!!!!!!!!!

Горіхи звісно треба їсти, але не тільки одні горіхи, а то не тільки пам'ять не поліпшиться, а й провали пам'яті траплятимуться ag
 
ОболванчикДата: П'ятниця, 30.09.2011, 19:49 | Повідомлення # 22
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 46
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (melny4ka)
Щоб покращити пам,ять потрібно вчити якомога більше віршів на пам,ять)))) мені допомагає)

Не знаю, як там щодо віршів, а от визначення з педагогіки напам'ять дуже помагає на екзамені з педагогіки ag
 
vikasv2012Дата: П'ятниця, 30.09.2011, 21:23 | Повідомлення # 23
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 0
Статус: Offline
Провалів не буде ))) горіхи поліпшують память

Святецька Вікторія
 
julalaДата: Понеділок, 03.10.2011, 08:42 | Повідомлення # 24
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Щоб покращити память потрібно багато читати!

Додано (03.10.2011, 08:42)
---------------------------------------------
Більше часу проводьте за навчанням.Адже хто багато читає-той багато знає!

 
zatochkaДата: Середа, 10.10.2012, 18:05 | Повідомлення # 25
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Виконуйте фізичні вправи

Робіть вранці зарядку. Навіть 5 хвилин нескладних вправ допоможуть вам почувати себе краще весь день, зарядять ваш мозок енергією для посиленої роботи і забезпечать його киснем. Також помасажуйте певні точки на обличчі: між бровами, біля ніздрів, скроні та западинки біля вух.
Харчуйтеся правильно

Правильне харчування – ось що без зусиль з вашого боку допоможе активізувати ресурси вашої пам’яті. Слід віддати особливу перевагу яблукам, сухофруктам, моркві, печеній картоплі, горіхам і молочним продуктам. Також почастуйте себе гірким шоколадом, овочевим салатом з оливковою олією, сиром, бананами і насінням гарбуза та соняшника. Ці продукти не тільки додають вам сил та енергії, але й стимулюють клітини вашого мозку, збагачуючи його вітамінами і корисними мінералами.
Повторюйте матеріал

Це дійсно один з найбільш ефективних способів покращити пам’ять. Не заучуйте матеріал до виснаження, просто спробуйте його запам’ятати і повторіть 3-4 рази на день. Не просто зубріть, а вдумайтеся у зміст, знайдіть зачіпку для доброго запам’ятовування, подумайте, які асоціації чи порівняння у вас викликає матеріал.
 
mazurok-fmf13Дата: Середа, 31.10.2012, 18:20 | Повідомлення # 26
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Потрібно постійно щось вчити(маю на увазі, що задають), бо раптове навантаження- бажаного успіху не принесе. Потрібно починати з малого) Я знаю, що вивчення напам'ять певного тексту на іноземній мові покращує розумове мислення.
Quote (Valyuh)
солодощі! Особливо-ШОКОЛАД
просто дає розрядку і примушує мозги працювати. P.S.Сама дуже люблю солодощі)
yes


Студентка
 
mihajlukolexandrДата: П'ятниця, 07.12.2012, 16:06 | Повідомлення # 27
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Пам'ять людини - це основа його свідомості. Часто трапляється, що пам'ять нас підводить, і ми не можемо згадати важливу інформацію в самий відповідальний момент. Яким же чином можна поліпшити пам'ять і зробити процес запам'ятовування більш продуктивним?

Насамперед, необхідно звернути увагу на свій раціон, адже нормальне функціонування мозку залежить від наявності в організмі достатньої кількості вітамінів: А, З, Е, К и групи В. Кожний з них сприяє тому або іншому аспекту гарної роботи мозку: перешкоджає швидкій стомлюваності, уповільненій реакції, дозволяє зберегти пам'ять гострої, допомагає зосередитися. Для гарної роботи мозку й, відповідно, гарної пам'яті важлива присутність в організмі достатньої кількості заліза, фоліевої кислоти й поліненасичених жирних кислот омега-3. Тому в раціоні повинні бути присутнім пісне червоне м'ясо, яловича печінка, картопля, зварений у мундирі, житній хліб, молоко, банани, йогурт, вівсянка, гречка, яблука, жирні сорти риб, свіжі овочі й фрукти, волоські горіхи, лляне масло.

За останнім даними наукових досліджень, щоденне виконання наступної вправи всього лише протягом 30 секунд поліпшує пам'ять на 10%: необхідно одночасно рухати зіницями зі сторони убік. Дана вправа підсилює координацію обох півкуль мозку й сприяє активізації його зон, відповідальних за пам'ять.

Щоб зберегти гарну пам'ять на довгі роки, необхідно якнайчастіше грати в лото, шахи, розгадувати кросворди, вирішувати ребуси. Все це дозволяє мозку працювати активніше й сприяє розвитку пам'яті й уваги. Але ж саме увага - це перша складова гарної пам'яті. Щоб що-небудь добре запам'ятати, необхідно одержати об цьому ясне і яскраве враження. А для цього необхідно зосередитися й уважно вивчити необхідний матеріал. Навіть п'ять хвилин повного зосередження й уважного ставлення до досліджуваного предмета дадуть гарний результат, особливо якщо скористатися не тільки зоровою пам'яттю, але й проговорити досліджуване вголос. Ще більше допомагає поліпшенню пам'яті застосування зорових асоціацій. Так, вивчивши текст, його необхідно уявити собі у вигляді зорових картинок - це дозволить запам'ятати матеріал надовго.

Зміцненню пам'яті сприяє регулярна фізична активність. Виконання вправ 2-3 рази в тиждень допомагає активізувати кровообіг мозку й поліпшити пам'ять. Також фізичні вправи стимулюють ріст нервових закінчень, що запобігає ослабленню пам'яті й допомагає кращому процесу запам'ятовування. У цьому процесі важливу роль грає аеробне фізичне навантаження.

Для поліпшення пам'яті можна приймати спеціальні біологічно активні добавки, що містять у своєму складі екстракти Гинкго билобы, золотого кореня й ін. Механізм їх дії полягає в тім, що вони зміцнюють кровоносні судини, сприяють кращому кровопостачанню й живленню мозку, стимулюють інтелектуальну діяльність. У сукупності це позитивно впливає на якість пам'яті й поліпшує її.

Одне із кращих вправ, що зміцнюють пам'ять - звичайна «зубріння». Досить часте повторення матеріалу дозволяє запам'ятати практично нескінченна його кількість. При цьому найбільш продуктивним буде повторення з розумними інтервалами. Це необхідно для запобігання стомлення мозку від надмірного навантаження. Також під час перерв відбувається процес закріплення асоціацій нашою підсвідомістю.

Саме ж успішне запам'ятовування гарантує організована система асоціацій, що залежить як від їхньої міцності, так і від їхньої кількості. Формування численних і різноманітних асоціацій з усіма фактами, які необхідно запам'ятати, тобто встановлення між ними тісного взаємозв'язку, більше тривале їхнє обмірковування, дозволяє підвищити якість пам'яті й прискорити процес запам'ятовування в майбутньому.

Таким чином, для поліпшення пам'яті необхідно раціонально харчуватися, бути фізично активним, присвячувати запам'ятовуванню інформації достатня кількість часу й зробити процес запам'ятовування більше продуктивним.
 
Форум » Спілкування на різні теми » Балачка, флейм » Як покращити пам’ять? (В цій темі мають розміщуватись поради.)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz