Вівторок, 16.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спілкування на різні теми » Конкурси » Гра "Знайди вулицю вчителя"
Гра "Знайди вулицю вчителя"
galanetДата: Понеділок, 05.10.2009, 13:59 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 211
Репутація: 11
Статус: Offline
Хто знає, скільки існує професія вчителя? Скільки було відомих і талановитих вчителів, педагогів, які виховували і вчили дітей, які витрачали свій час і своє життя на користь дітям. Гадаю, ці люди залишили слід в історії, і не тільки в книжках чи журналах, але й в назвах вулиць.

Пропоную гру "Знайди вулицю вчителя"

Правила прості: шукати по містах або селах Украни вулиці, які були б названі на честь вчителя або педагога і записувати в цій темі. В своєму повідомленні необхідно зазначати назву вулиці та місто чи село (із позначенням області), в якій вона знаходиться, а також короткий запис про вклад того вчителя та педагога, іменем якого названа вулиця.

Наприклад:

Вулиця Макаренка, місто Білопілля, Сумської області.
Видатний педагог та письменник Антон Макаренко, один із засновників системи дитячо-підліткового виховання. Здійснив у педагогічній практиці дослід, який не має прикладів, масового перевиховання дітей-правопорушників в трудовій колонії ім. М. Горького і дитячій комуні ім. Ф. Е. Дзержинського. Розробляв теорію і методику виховання в колективі, теорію сімейного виховання. Відомі праці «Педагогічна поема», «Прапори на баштах», «Книга для батьків».

 
ЖуравкаДата: Четвер, 08.10.2009, 12:01 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
Миколаївська обл., м. Вознесенськ, вул. Сухомлинського
Василь Олександрович Сухомлинський - видатний педагог, директор Павлиської середньої школи Кіровоградської області. Сухомлинський написав 48 монографій, понад 600 статей, 1 500 оповідань і казок для дітей. Його книги присвячені головним чином вихованню і навчанню молоді, педагогізації батьків, методиці викладання мови і літератури в середніх школах та ін. Найважливіші праці: «Воспитание коллективизма у школьника» (1956), «Верьте в человека» (1960), «Праця і моральне виховання» (1962), «Воспитание личности в советской школе» (1965), «Моральні заповіді дитинства і юности» (1966), «Серце віддаю дітям» (1969; нагороджена державною премією УРСР), «Павлышская средняя школа» (1969), «Жива вода криниці» (1970), «Народження громадянина» (1970) та ін.


У кожної людини свої недоліки, і часто це - найцікавіше в ній.
 
VictoriaДата: Вівторок, 10.01.2012, 13:34 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 39
Репутація: 1
Статус: Offline
Київська область, м. Київ, вул. Ушинського

Костянтин Дмитрович Ушинський (1824—1870) — видатний педагог.Заслуга К. Ушинського передусім у тому, що він розглядає педагогічну науку в тісному взаємозв'язку з філософією, історією, психологією, анатомією та фізіологією людини, а також із педагогічною практикою. На його думку, педагогічна наука може розвиватися тільки на основі передового педагогічного досвіду.Однією з основних ідей, які пропагував К. Ушинський, є ідея народності у вихованні. Важливу роль у підготовці людини до життя К. Ушинський відводив її моральній вихованості.Як видатний педагог-методист, К. Ушинський дав низку цінних порад щодо організації навчально-виховного процесу в школі...

Додано (10.01.2012, 13:34)
---------------------------------------------
Київська область, м. Київ, вул. Софії Русової

Софія Федорівна Русова — видатний педагог, історик, письменниця, видавець, громадський і політичний діяч України. Перу Софії Русової належать фундаментальні праці з педагогіки: "Дошкільне виховання", "Теорія і практика дошкільного виховання", "Дидактика", "Сучасні течії в новій педагогіці", "Роль жінки в дошкільному вихованні", "Моральні завдання сучасної школи", "Єдина діяльна (трудова) школа", "Нова школа" та ін. У системі національної освіти і виховання Софія Русова надзвичайну увагу приділяла дошкільному вихованню, яке, на її думку, є мостом, що перекидається між школою і родиною. Головним завданням педагога С.Ф. Русова вважає розвиток самостійності дитини. С.Ф. Русова категорично засуджує бездумну сувору шкільну дисципліну, виступає за панування в навчальному закладі жвавого настрою, веселості, поваги, уваги і любові до дітей. С.Ф. Русова переконана в тому, що в рідній школі розкриватимуться всі природні задатки дитини, яка набуватиме гармонійного розвитку. Педагог постійно нагадує вчителям про необхідність врахування індивідуальних особливостей дітей...


Вікторія

Повідомлення відредагував Victoria - Вівторок, 10.01.2012, 13:22
 
Форум » Спілкування на різні теми » Конкурси » Гра "Знайди вулицю вчителя"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz