Вівторок, 16.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Новини освіти » Якісна освіта — фундамент нашої національної ідеї
Якісна освіта — фундамент нашої національної ідеї
КорабликДата: Неділя, 18.12.2011, 22:42 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 71
Репутація: 0
Статус: Offline
Якісна освіта — фундамент нашої національної ідеї
 
kuznecova14fmfДата: Четвер, 27.12.2012, 16:16 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Розвиток української освіти турбує кожного з нас. Адже хтось саме навчається за шкільною лавою, інші гризуть граніт науки в університеті, а дехто наступного року поведе свою дитину до першого класу. За останні півтора року в галузі відбулися, можна сказати, революційні зміни, які не лише поліпшать якість вітчизняної освіти, а й піднесуть її на новий рівень.
 
LinsekДата: Середа, 02.09.2015, 10:52 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Останні кілька місяців Міністерство освіти і науки України розробляло нові законопроекти щодо навчальної системи. Велася мова про 12-річне навчання, профільну освіту у старшій школі, платні підручники та багато іншого. Які ж зміни врешті чекають на школярів у цьому році?
 
У 2015/16 навчальному році у школах проводитимуть різні заходи розважального типу, що за словами міністра Сергія Квіта повинно стимулювати дітей у навчанні. Також у шкільній програмі з`являться уроки національно-патріотичного виховання, а кількість годин для вивчення іноземних мов збільшиться: до 3 годин у 9 класах,  до 3,5 – у 10 та 11 класах.
 
Також Сергій Квіт наголосив, що у цьому навчальному році скасовано близько 1600 документів-звітів. Проте міністр вважає, що ці типи звітності можуть відновлювати на регіональному рівні, та порадив місцевим адміністраціям зайнятися рішенням цієї проблеми. 
 
Як уже повідомляв Старий Лев, видання підручників у цьому році відбуватиметься коштом Міністерства освіти і науки та обласних адміністрацій. Тож батькам не доведеться купувати навчальні видання власним коштом.  
 
Також в Україні розпочнеться процес оптимізації малокомплектних шкіл, але він не стосуватиметься початкових шкіл.  ВНЗ пройдуть перевірку й ті з них, що забезпечують низький рівень освіти, будуть закриті. 

Джерело http://starylev.com.ua/news/1-veresnya-shcho-novogo-u-shkolah
 
In-RinДата: Понеділок, 07.12.2015, 17:21 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Високоцитованих публікацій українських науковців малоЗа версією кампанії Thomson Reuters, українські науковці публікують близько 6 тисяч публікацій на рік, але високоцитованих публікацій серед них – мало. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Максим Стріха під час семінару «Наукометричні бази даних як інструментарій реалізації наукового та науково-технічного потенціалу в контексті інтеграції до Європейського наукового простору», що відбувся у Києві.

За словами заступника міністра освіти і науки, наукометричні бази даних надають великі можливості щодо визначення індивідуальної стратегії науковців, стратегії конкретної наукової установи, великих наукових інституцій, а також наукової стратегії держави.

Він також повідомив, що наукометричні бази даних та відповідний інструментарій допомагають показати, які наукові українські організації зараз працюють найбільш продуктивно і ефективно, оцінити, на скільки ці показники повинні вирости, щоб провідні університети могли розраховувати на місця в міжнародних університетських рейтингах.
Також наукометричні бази надають інформацію про те, які українські вчені часто цитуються в Web of Science, які українські журнали зараз індексуються, і яке місце вони займають у своїх галузях.

«За версією кампанії Thomson Reuters, ми маємо близько 6 000 українських публікацій на рік, але високо цитованих публікацій серед них – мало», - підкреслив Максим Стріха.

За його словами, на сьогодні в Україні існує 16 видань за списком Web of Science, з них - 5 безпосередньо видаються в Україні, інші – це переклади українських журналів, які виходять за кордоном.

«Більшість українських наукових видань не виконують функцію інформування наукової світової спільноти про новітні важливі наукові результати. Сподіваюсь, що ця ситуація зміниться», - зауважив заступник міністра.

Він також висловив переконання, що навіть маючи обмежені ресурси, але вибудовуючи правильну редакційну політику, можна домогтися того, щоб українські журнали увійшли до світових індексів цитування.

На думку заступника міністра, наукометричні бази – це можливість залучати грантове фінансування, інформувати вчених про те, які напрямки досліджень розвиваються, а які вичерпані. Отже, бази мають дати керівникам установ, ученим і органам державної влади прозорі і достовірні дані для прийняття рішень про подальший розвиток науки.

«Результат своєї наукової праці потрібно розміщувати в тому журналі, де цей результат стане надбанням для світової спільноти, де на нього посилатимуться, тоді учений зможе потрапити на міжнародні консорціуми та отримати гранти», - підсумував Максим Стріха.
 
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Новини освіти » Якісна освіта — фундамент нашої національної ідеї
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz