П'ятниця, 29.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Веб-конференції » Управління інформаційними зв'язками » Сновидіння (Тези)
Сновидіння
stud10Дата: Середа, 19.12.2012, 11:41 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Світ неймовірних сновидінь

Всі люди сплять, в середньому кожна людина проводить близько третини свого життя увісні. І навіть дивно уявити, що ця чимала частина життя проходить в несвідомості ... Кожен ставиться до снів по-різному, але всі погоджуються, що «щось там відбувається». Само по собі існування будь-яких «світів», що існують окремо від так званого «реального», зазвичай ставиться під сумнів. Історія сновидінь йде в тисячоліття, на цьому засновані міфи, казки, забобони, написані тонни книг.
Cновидіння є однією з форм спілкування з підсвідомістю. Існує безліч сонників — тлумачників снів. Очевидно, скільки існує людство, стільки і намагаються люди зрозуміти, що їм сниться. Більш науковий підхід до використання інформації, набутої в стані сну, запропонував Зигмунд Фрейд. Його ідея про сновидіння як реалізацію несвідомого бажання з’явилася 1895 року й зазнала невеличких змін в перебігу розвитку його вчення. Відповідно до його уявлень, сновидіння направляються несвідомими імпульсами, про які людина не хоче зізнаватися у свідомому стані. Під час сну контроль свідомості слабшає й заборонні імпульси виходять назовні. Сильні спонукання можуть порушити сон, тому сновидіння маскує їх, перетворюючи на символи.
Вважається, що сюжети сновидінь в образній, символічній формі відображають основні мотиви й установки людини. Переживання і запам'ятовування сновидінь знаходиться в залежності від особливостей особистості, емоційного і фізичного стану перед сном. Незважаючи на розмаїтість і фантастичність світу сновидінь, цей світ не містить нічого абсолютно нового. Сновидіння бачать по кілька разів за ніч абсолютно всі люди. Ми починаємо постійно бачити сни з 25-тижневого внутрішньоутробного розвитку. Ті, хто вважає, що не бачить снів чи бачить їх дуже рідко, їх просто не пам'ятають. Фізіологічною основою сновидінь можна вважати фазу швидкого сну. Будь-яка людина, розбуджена у цей період, скаже, що бачила сновидіння і може розповісти його зміст. Ступінь емоційного забарвлення сновидінь пов'язаний з частотою серцевих скорочень і дихання, ступенем звуження судин і виразністю електричної активності шкіри в останні хвилини швидкого сну.
Дослідження показали, що людина бачить сновидіння і на стадії повільного сну. Але ці сновидіння більш реалістичні й не такі яскраві, фантастичні та емоційно забарвлені, як сновидіння у швидкому сні.
Ми нібито контролюємо сни і робимо в них те, що захочемо, але це лише створення другого захисного шару, що оберігає від непотрібного пробудження. Енергія сну дуже чутлива, мозок працює в особливому режимі. Саме тому ми завжди прокидаємося на самому цікавому місці ...
Навіть якщо людина уві сні (якась його оболонка) кудись і потрапляє, то саме сни і перешкоджають це зрозуміти. Це як з мішком на голові подорожувати по світу. Прокидайся при цьому, не прокидайся, мішок - розум - все одно на голові.
Що ж являють собою сновидіння, на наш погляд? Це підказка нашого несвідомого, як нам слід далі мислити й діяти. Вона ґрунтована не тільки на нашому особистому досвіді, але й на досвіді наших предків. Буває, що мотиви снів повторюються.
Досить часто люди розповідають про сновидіння, в яких повторюється основний мотив. Ми одержуємо підказку з царини несвідомого не тільки у вигляді сновидінь, але й коли не спимо. Іноді можуть спонтанно виникати образи, думки, мелодії, почуття умиротворення. Таким чином, несвідоме попереджає нас про те, що саме дуже важливо усвідомити цієї хвилини для свого внутрішнього й зовнішнього благополуччя. На жаль, нам важко зрозуміти мову, якою з нами спілкується наше вище «Я», звідси випливає, що ми не змінюємо (дотримуючись внутрішньої підказки) своє мислення на позитивне, інакше кажучи — не прощаємо образи, сердимося, обурюємося тощо. Тому наше несвідоме, не відчувши з боку свідомості прагнення до позитивного мислення, повторно нагадує про важливість своїх указівок.
Найкраще, що людина може дістати від свого вищого «Я», — це постійне нагадування про великі можливості самовдосконалення, які закладено в генній пам’яті.. Вночі наша підсвідомість за допомогою сновидінь підказує нам, як крок за кроком, із задоволенням, найкоротшим шляхом наближатися до своєї сутності. Кожна підказка стає для більшості з нас або незрозумілою, або такою, що лякає, або не вартою уваги. Здебільшого люди навіть не здогадуються, що в них є можливість жити набагато цікавіше, приємніше, гармонійніше, ніж вони живуть тепер. Творчий потенціал кожної людини — це накопичення його роду. Щоб не тільки користуватися ним, але й збільшувати на благо прийдешніх поколінь, потрібно усвідомити його позитивний вплив на формування зрілого світогляду. Іншими словами, досвід роду постійно нагадує кожному про те, що ним треба користуватися повною мірою.
Раніше вважалося, що людина не може усвідомити себе такою, що бачить сновидіння, і вчиняти у ньому усвідомлені, вольові дії. Але наукові дослідження останніх десятиліть (С. Лабержа, X, Рейнголда, П. Толі й ін.) показали, що при відповідному тренуванні практично кожний може навчитися входити в усвідомлене сновидіння. Можливо, що в наукових дослідженнях у даному напрямку криється серйозний потенціал подальшого вивчення людини, її творчого і особистісного розвитку.
Але найбільш складна й невідома частина розуму, яка виробляє символи, досі не досліджена. Це може видатися майже неймовірним, адже ми одержуємо сигнали з несвідомого щоночі, але розшифрувати ці послання — надто стомливе заняття майже для всіх, крім деяких людей, котрих це турбує. Найбільший інструмент людини — її психіка — привертає мало уваги, найчастіше їй просто не довіряють. Зневажливе «Це всього лише психологія» часто означає, власне, ніщо. Звідки прийшли ці забобони? Очевидно, ми настільки переймалися тим, про що думали, що зовсім забули спитати: а що ж наше несвідоме, психічне, думає про нас?
Найбільш доступний, а головне універсальний, спосіб досягнути внутрішнього і зовнішнього благополуччя: не сприймати надто серйозно, трагічно свої неприємності (адже, як казав цар Соломон: «Усе минає»). Треба по-доброму посміятися над своїми страхами й образами. Слід довіряти резервам своєї психіки і обов’язково отримаєте підказку.

Список використаних джерел:
1. Латаш Л. П., Нейрофізіологія сну і сновидінь, в кн.: Клінічна нейрофізіологія, Л., 1972;
2. Woods RL, Greenhouse Н. В., The new world of dreams, NY, 1974.
3. Інтернет джерела.


Amat Victoria Curam
 
VladykaДата: Середа, 19.12.2012, 21:55 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 150
Репутація: 8
Статус: Offline
Цікава штука - усвідомлене сновидіння. Ввійти в такий стан не так уже й важко - просто треба сконцентруватися на певному образі. У мене не раз були багатосерійні сни)) Вони ж перериваються на самому цікавому, а що буде далі знати хочеться... Щоправда, "продовження" нестабільне - легко випасти з такого сну. Думаю, що щось подібне у багатьох було)
До речі, усвідомленими сновидіннями часто користуються різні шамани, щоправда, зачасту вони допомагають собі ще й всякими психотропами - так, мабуть, цікавіше))


Життя прекрасне!
 
mawaДата: Середа, 19.12.2012, 23:38 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Надзвичайна цікава стаття.
Світ сноведінь-цікава річ.Мало хто замислюється над тим що бачить увісні.Я належу до тих людей,що вірять у містичну силу сну.Адже не раз бачила віщі сни,вони можуть тривати серіями або- єдиним екземпляром.Тож будьте уважними до своих снів.


жизнь прекрасна
 
stud10Дата: Четвер, 20.12.2012, 15:47 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
В майбутньому сподіваюсь дослідження сну перейдуть на новий рівень, раджу подивитись фільм "Начало"

Amat Victoria Curam
 
mykola-ximikДата: Четвер, 20.12.2012, 17:32 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Цікава стаття!!!!
 
Magistr_magiiДата: П'ятниця, 21.12.2012, 12:40 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
На мою думку сон - це процес, коли підсвідомість конкретної людини підключається до колективного несвідомого, або до електро-інформаційного поля Землі (навіть таке є) (фактично, це копія нашої планети і її жителів в інформаційному плані). Саме тому, саме в снах до нас можуть приходити якісь невідомі нам сущності та прибульці. Хоча й не виключено, що сон це всього лиш ряд хімічних реакцій в мозку.

Додано (21.12.2012, 12:40)
---------------------------------------------

Quote (stud10)
В майбутньому сподіваюсь дослідження сну перейдуть на новий рівень

Дослідження такого плану вже давно ведуться в закритих лабораторіях Росії і США (ще з часів Холодної війни). І результати їх виявились настільки шокуючими, що тепер вони навіть не підлягають розголосу. До речі, саме цим вченим вдалось, так би мовити, створити перших "воїнів сну". Це люди, які під час сну можуть підключатись до свідомості іншої людини і маніпулювати нею.
 
StalkistДата: Четвер, 27.12.2012, 14:04 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Сон - інший світ... Він розкриває все...

ezhyk.ru :}
 
linaДата: П'ятниця, 22.03.2013, 22:58 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
Сон - це дійсно інша реальність, яка можливо існує насправді паралельно до нашої.
 
KaterinaSzДата: Четвер, 02.03.2023, 16:21 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Я іноді маю сни, яки допомагають мені прийняти важливі рішення. Або навіть предрікають небезпеку. Але нажаль, не завжди виходить вчасно їх розшифрувати. Одним словом людина неймовірне створіння.
 
Форум » Веб-конференції » Управління інформаційними зв'язками » Сновидіння (Тези)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz