П'ятниця, 29.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Навчання » Творчі роботи студентів » Твір-роздум
Твір-роздум
adminДата: П'ятниця, 21.10.2011, 20:55 | Повідомлення # 1
Генералісімус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1319
Репутація: 42
Статус: Offline
В цій темі Ви можете писати твори, ділитися своїми роздумами про учительську професію.

Пункт 1. Аdmin завжди правий!
Пункт 2. Якщо admin не правий, див. п.1!
 
kvitochkavuДата: Неділя, 04.12.2011, 18:44 | Повідомлення # 2
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій улюблений учитель


Перша вчителька – це друга мати. Адже поки ми в школі вона завжди з нами: вона нас і навчає, і виховує, і в столову водить… Немає того розмаїття вчителів, як в старших класах, вона сама виконує всі ці обов’язки. І тим самим вона дуже схожа на рідну матір. Тому, особисто для мене, улюбленою є перша вчителька.
До речі, Ви ніколи не задумувались, чому немає жодного першого вчителя-чоловіка? Мабуть, лише жіночі «крихкі» плечі можуть витримати всі ці навантаження.. Та ще й, коли в групі не 3, і навіть не 5 дітей, як в сім’ї, а 15 – 30. І це ж кожного потрібно навчити, на правильний шлях навести, зробити перші дорослі кроки. Не дарма ж про неї складають стільки пісень і віршів.
Мабуть, саме тому моїм улюбленим вчителем є саме перша вчителька, Галина Григорівна. Вона стала справжньою шкільною мамою, турботливою і справедливою, яка подарувала мені пакуночок людських якостей і допомогла зрозуміти, що найголовніше – це душа.
І нехай пролетять роки, але вона назавжди залишиться в моєму серці як справедлива наставниця. Низький уклін їй за сумління та виховання; моїй неньці за те, що обрала саме її серед інших; вчителям старших класів, які підтримували та удосконалювали отримані мною здобутки; і вам, мої любі викладачі УДПУ, за вашу щирість, відкритість і бажання навчити шляхетній професії.
 
kogutelubaДата: Неділя, 04.12.2011, 19:13 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій ідеал учителя

Професія вчителя дуже важлива, складна і відповідальна. На педагога покладається ряд складних завдань. Діяльність вчителя не обмежується лише передачею знань. Більшою частиною від нього залежить виховання в учнів загальнолюдських цінностей, почуттів.
Діти зазвичай наслідують дії старших, авторитетних для них людей. В першу чергу, вони копіюють своїх батьків. Але іноді вчитель стає для них авторитетнішим за них. Його слова і дії перестають піддаватися сумнівам і сприймаються, як належне, щось дійсно правильне.
Отже, вчитель здійснює певний досить сильний вплив на своїх учнів. І цей вплив має бути позитивним. Значить, щоб виховати в дітях найкращі людські риси, вчитель має й сам мати їх, бути високоморальним і позбавленим будь-яких шкідливих звичок.
Вчитель, який відповідає такій вимозі, має бути здатним повністю впливати на учнів, тобто бути цілком авторитетною людиною для них. Учні повинні поважати та довіряти досвіду свого вчителя. Тоді вони будуть прислухатися до його порад.
Безсумнівно, вчитель має бути досить освіченим, різносторонньо розвинутим. Та крім цього, він має мати ряд морально-духовних чеснот. Учитель має бути співчутливим, таким, що не тільки розуміє чуже горе, але й прийде на допомогу нужденному, потрапившому у біду, не буде стояти осторонь.
У серці педагога мають знайти місце такі прекрасні якості, як доброзичливість, милосердя й любов. Учитель повинен уміти прощати. Йдеться про здатність не тримати зла на учнів за їх провини, помилки тощо. Особливо, якщо учні розкаюються в здійсненому. Учитель має розуміти своїх учнів, їх переживання і страхи, підтримувати у всьому. Тому він повинен спостерігати та вивчати своїх вихованців, вміти виявляти справжні мотиви їх вчинків.
Доречним для педагога буде й вміння володіти собою та розумна стриманість емоцій. Також учителю стане у пригоді комунікативність і творчість. Значної поваги з боку учнів та серед колег надає й проста ввічливість. Наврядчи нечемний вчитель зміг би користуватись великим авторитетом.
Загалом, учитель має бути для учнів не тільки учителем – носієм знань, а й соратником, другом, у деякому розумінні й побратимом. Тобто такою людиною, що повністю відчуває і розуміє дітей, їх почуття і думки. А головне – вчитель має щиро любити їх. Якщо це буде, то він ніколи не зможе ненароком образити чи випадково зашкодити учням. Навіть якщо вчитель не має якихось необхідних якостей для своєї педагогічної діяльності, але відчуває любов до дітей, то він зробить все, щоб досягти вищого рівня майстерності, розвинути відсутні педагогічні якості, стати для них кращим та присвятити їм своє життя.
Виконала:
Студентка 11 групи
Когут Л. В.
 
FulgaOlegДата: Понеділок, 05.12.2011, 02:24 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Учитель у твоєму житті


Доля дарує кожному з нас Учителя. Так, саме УЧИТЕЛЬ - з великої букви. Це може бути твій перший учитель; можливо, ти зустрінеш його вже у старших класах. Але це буде та людина, яку ти назвеш своєю другою матір*ю, бо вона назавжди стане частиною твого життя, пройде з тобою через роки, надихаючи на добро.
Цей учитель, щиро закохавши тебе у свій предмет, стане твоїм другом і порадником, прикладом у будь якій ситуації. Він буде завжди поруч: у радості й біді, у ваганнях і прийнятті важливих рішень. Поруч із ним ти побачиш себе іншими очима і будеш намагатися стати кращим, розумнішим, добрішим, щоб бути гідним його прихильності та дружби, його любові.
Як це важливо - мати такого учителя у житті! Я зовсім не заперечую ролі батьків, але впевнений, що багатьма найкращими рисами свого характеру та поведінки людина завдячує саме улюбленому вчителеві: любов'ю до людей, до рідної землі, працелюбністю, відповідальністю, гідністю.
Учень і вчитель
Доки живуть на світі вчителі та учні, доти світ перебуватиме у постійному розвитку, який веде до оновлення, духовного збагачення, моральної досконалості.
Учитель прагне створити особистість. Таке ж бажання мають ще тільки наші батьки. Тому ставлення до вчителя, на мою думку, має бути таким, як до батька й матері.
Важко навіть уявити собі, скільки душевних сил, енергії, знань, умінь треба докласти, щоб виростити і виховати справжніми людьми таких різних, не схожих між собою дітей!
Учитель вчить нас бути вдячними батькам і старшим друзям як за похвалу, так і за докір, бо похвала свідчить про твоє вдосконалення, а докір чи осуд допомагають зрозуміти якісь помилки і навчитися жити по-людськи.
Учитель розкриває перед учнем усі таємниці буття: вчить розпізнавати добро і зло, щирість і підступність, багатство душі й духовне убозтво... Він вчить нас пізнавати самих себе, привчає мислити, аналізувати життєві ситуації, бути співчутливими до чужого горя, уважними до слабих і немічних, милосердними до тих, хто потребує допомоги.
"Вчителько моя, зоре світова..." Як прекрасно і як влучно названо в цій поезії А. Малишка вчительку. Дійсно, як зоря ранкова дарує радість нового дня, так і вчитель дарує нам щоденну радість пізнання світу, майстерно "ліпить" з нас справжню Людину.
Нехай же доля посилає тобі, мій мудрий наставнику, розумних, добрих і вдячних учнів!


Твір списаний


Повідомлення відредагував FulgaOleg - Понеділок, 05.12.2011, 03:02
 
DOMBROVSKYVADYMДата: Понеділок, 05.12.2011, 08:34 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій вчитель

Свою історію, я почну з того, що по своїй людській натурі я мрійник-фантаст, і з ранніх літ цікавився минулим. Мене завжди відволікали питання, які стосувались історії, а особливо Стародавньго Єгипту, міфічної Атлантиди і національного скарбу - це наших славетних козаків, а любов мені до них привила моя вчителька історії - Гординська Олена Алімівна, і хоча вона була дещо вимоглива до вивчення свого предмету, мені це подобалося. Я завжди запам'ятовував дати, місця битв, імена та прізвища учасників і таке інше. Мій клас був спрямований на гуманітарні науки, а не на точні. І хоча я ніколи не задумувався над ними, мене цікавила астрономія, я читав багато книг, дивився телефільми і мріяв стати астрономом або істориком.
Повернусь до теми "мій вчитель", точніше сказати спочатку "вчителька". Фізика, як придмет з 7 по 10-й клас мене мало цікавила. Нікого не хотілось-би образити, але вчителька, яка вела у нас уроки, користувалась застарілими методами, як на мене, викладання. А суть полягала в тому, що урок в прямому розумінні проходив "ніяково" : йшла перевірка домашнього завдання, подання нової теми (виключно по-матеріалу який був у підручнику і розв'язування 3-4-ох задач і все.
А от уже в 11-му класі уроки фізики мені запам'яталися назавжди.
В цьому році до нас прийшов новий вчитель математики-фізики та астрономії - Дерен Андрій Віталійович- молодий вчитель, що закінчив аспірантуру. І хоча спочатку всі відносились до нього скептично, але згодом зрозуміли, що він майстер своєї справи. По-перше все його викладання теми було цікавим і захоплюючим. Він завжди розповідав нам про видатних і маловідомих вчених-фізиків інформацію, яку мало в яких джерелах знайдеш. Якщо були якісь новинки у здійснених відкриттях астрономії або фізики, то він про це знав і розповідав.
Він увів в практику викладання метод перегляду документальних фільмів та проектування, чого до цього часу в нашій школі майже не було. Ще одним його новаторством було введеня цікавих завдань "склади-розв'яжи-доведи", де потрібно було скласти задачу, розв'язати її і перед усім класом довестии, що це вірний розв'язок.
Лабораторні роботи виконувались новим, відмінним від колишнього методу виконання, всім класом - це поділ учнів на групи, та багато інших новаторств.
І по закінченню 11-го класу, я довго не роздумуючись, вирішив поступити вчитися на вчителя фізики.
Життя непередбачуване - плануєш одне, а виходить завжди все по-іншому. А цим я хочу сказати те, що вчителі це - творці долі людини - в прямому розумінні цих слів. Тож потрібно вносити в сірі будні учнів - радощі навчання.
Виконав :
студент 12 групи
Домбровський Вадим
 
kta-94Дата: Понеділок, 05.12.2011, 17:10 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 19
Репутація: 0
Статус: Offline
8. Педагогічна професія у XXI ст.
З дитинства мрію стати вчителем. Девізом свого життя обрав слова:
Із безлічі професій на Землі,
Які вже є, яких ще будуть вчити, —
Є головна, як віщий, сущий хліб,
І назва цій професії — Учитель.
Дуже люблю дітей. Розумію, що вони — не піддослідні кролики, на яких можна випробовувати неякісну вакцину. Порівнюю вчителя з хірургом, хоч і між цими двома поняттями вбачаю суттєву відмінність. Педагог формує особистість дитини, лікар-хірург дбає про здоров'я. Це за умови, коли вони — справжні професіонали. А коли ні?! Один хибний крок — і дитина стає калікою. От тільки хірург калічить тіло, а вчитель — душу.
Вам, можливо, дивно чути ці слова від мене, 17-річного хлопця. Але особисто мені, зізнаюсь, дуже боляче, коли близькі люди кажуть: «Подумай про майбутнє. Хіба ж, працюючи в школі, ти зможеш забезпечити собі нормальне існування. Усі ті рожеві мрії про шану, повагу і вчительську гордість занадто вже хибні й химерні». Реальність. Вона жорстока. Але я відмовляюся розуміти її, ту реальність.
У тих, для кого платня за працю —проблема номер один, виникає ще одне питання: а де ж справедливість, чому держава може забезпечити гідного життя педагогам?
Думаючи виключно про матеріальне, мало хто з нас істинно, глибоко замислюється над глобальністю проблеми неякісної освіти. Не можна допустити повної деградації і виродження цілої нації. Сьогодні, як ніколи, потрібно боротися за відродження моральних цінностей. Для цього ми повинні перш за все щось у власній свідомості, зламати застарілі стереотипи і позбавитись від власних амбіцій. На плечі вчителя покладено величезну відповідальність за розвиток кожної дитини. Завдання вчителя — оволодіти складним мистецтвом побудови особистості, щоб навчити школярів творити вічне, шукати досконалої форми і прагнути досконалості у найменший деталі. Кожна самотня душа мусить досягнути генія віртуозного таланту так само, як кожна людина повинна само реалізуватися у своєму житті. Саме до цієї мети має наблизитись справжній учитель.
Я хочу бути таким вчителем, незважаючи ні на що!
Виконав:
студент 12 групи
Кравчук Тарас


Твір списаний


Повідомлення відредагував kta-94 - Понеділок, 05.12.2011, 17:17
 
adminДата: Понеділок, 05.12.2011, 20:15 | Повідомлення # 7
Генералісімус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1319
Репутація: 42
Статус: Offline
kta-94, Тарасе, невже Вам ніхто не казав, що плагіат - це погано? Крім того, Вас можуть за плагіат притягнути до відповідальності.
Робота повністю скачана з одного із сайтів


Пункт 1. Аdmin завжди правий!
Пункт 2. Якщо admin не правий, див. п.1!
 
adminДата: Понеділок, 05.12.2011, 20:31 | Повідомлення # 8
Генералісімус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1319
Репутація: 42
Статус: Offline
FulgaOleg, Олеже, невже Ви думаєте, що ніхто не вміє копіювати текст? Тарас один твір скопіював, а Ви аж два! Це ж не ваша робота! Красти чужу працю, в тому числі, інтелектуальну, м'яко кажучи, негарно.
Учитель у твоєму житті
Учень і вчитель


Пункт 1. Аdmin завжди правий!
Пункт 2. Якщо admin не правий, див. п.1!
 
denidenДата: Середа, 07.12.2011, 01:41 | Повідомлення # 9
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 25
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій улюблений вчитель

Професія вчителя дуже важлива, складна і на сам перед відповідальна! Адже в його руках лежить доля кожного учня, якого він навчає.
Звісно, далеко не кожний може стати справжнім учителем. Для цього займатися самоосвітою, потрібно багато працювати, бути порадником і взірцем.
І ось саме для мене взірцем стала моя перша вчителька Надія Семенівна. Добра, справедлива, уважна – такою бачу свою вчительку, яка вчила мене майже десять років назад. Я пам’ятаю як ще з перших днів вона передала нам свою теплу і ніжну любов, як ще зовсім розгублених першокласників вона намагалася поставити на вірний шлях, дати шматочок впевненості і довіри. Пам’ятаю що на уроках ми пізнати багато цікавого і корисного для нас. Надія Семенівна то не лише вчитель , вона – друга матір та найкращий у цілому світі друг, що вміє вислухати та зберегти таємницю.
Коли я зустрічаю Надію Семенівну, завжди вітаюсь з нею, і мій настрій різко зростає, адже це людина яку я ніколи не забуду, і буду пам’тати все своє життя!!!
Виконав:
студент 12 групи
Надобенко Денис


Повідомлення відредагував deniden - Середа, 07.12.2011, 01:50
 
soltysenkoДата: Середа, 07.12.2011, 02:16 | Повідомлення # 10
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 21
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій улюблений вчитель
Школа запам’яталася мені як мій другий дім . Сприяли цьому мої улюблені вчителі, які надихали кожного з нас ,тобто моїх однокласників ,на навчання . Саме один з них навів на думку спробувати свої сили на фізико-математичному факультеті. Я веду мову про теперішнього директора Нестерівської ЗОШ - Томенка Івана Олексійовича. Як на мене він один з найкращих педагогів моєї рідної школи.
Томенко Іван Олексійович уміло використовував багато різних підходів до учнів . Він старався щоб учні комфортно почували себе на уроках і в свою чергу поважали його. Для зменшення напруги між учнем і учителем він вміло використовував жарти. В нього завжди було повно жартів на всі випадки життя.
Також він мав великий авторитет у школярів. Іван Олексійович ніколи не піднімав голосу на учнів . Він міг спокійним тоном заспокоїти учнів . Наш директор умів словом викликати різні емоції в учнів . Мені дуже запало вдушу коли він виручив свого колегу , заспокоївши учнів на першому уроці і повернувши повагу до вчителя.
Мій улюблений учитель умів залучати учнів до суспільної праці ,наприклад, прибирання територій. Мій клас цього року активно допомагав у зміні опалення в школі і тепер, проходячи коло школи, я знаю що щось зробив для власної школи.
Як педагог він добре знав свій предмет . Володів усіма хитрощами інформатики . Завжди за урок встигав усіх опитати і докласти новий матеріал . На початку уроку ми завжди писали маленьку самостійну роботу . Він називав її п’ятихвилинкою , п’ятьма хвилинами щастя . Після неї ми опрацьовували тему . На практичних він завжди ішов на поміч учням. Уроки з ним проходили непомітно.
В учительському колективі він займав інновативну роль . Він намагався поліпшити навчальний процес для того щоб зробити роботу вчителя ефективнішою. Про працювавши декілька років його обрали директором .
Для мене Томенко Іван Олексійович став ідеалом до наслідування. Він назавжди став найкращим спогадом зі школи.
Виконав
Студент 11 групи
Солтусенко Іван


www.i
 
polovinchukДата: Середа, 07.12.2011, 16:42 | Повідомлення # 11
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій улюблений учитель


Професія вчитель – дуже важка і відповідальна. Адже в його руках майбутнє нашої держави. Як це благородно – давати іншим знання, бути порадником і взірцем. Звичайно, далеко не кожний може стати справжнім учителем. Для цього потрібно багато працювати, займатися самоосвітою, щоб уроки стали цікавими і корисними.
Труд учителя складний. Перевірка зошитів, підготовка до уроків – усе це забирає багато часу та сил. Крім того, робота з недбайливими учнями, які не хочуть учитися і прогулюють школу. А сам урок! Учителю треба перевірити наші знання, пояснити новий матеріал, та ще й дисципліну підтримувати.
Я вважаю, що кожен вчитель гідний любові й поваги. Мені подобаються всі учителі, які мене вчили і я дуже вдячна їм за те, що саме вони дали мені знання, виховали, направили на вірний путь. Завдяки їм ми зараз там, де потрібні, де на нас чекали. Але із усіх найбільше подобається вчитель математики, а у старших класах алгебри та геометрії – Байрак Раїса Петрівна. У неї гарний характер – вона добра, чуйна, справедлива, похилого віку жінка, із почуттям гумору, але разом із тим - строга та серйозна, і завжди справедлива – відстоює свою точку зору. Я люблю її уроки, завжди приходжу із радістю та цікавістю. Навіть тоді, коли на душі негаразди, чи проблеми в дома, я про все забуваю, поринаючи у світ математики. У неї своя індивідуальна методика викладання свого предмету, а її розповіді: теореми, аксіоми, доведення та просто ліричні відступи – слухали із задоволенням і зацікавленістю. Її слова ніби вливалися у наші душі.
Одного разу, після уроків я із Раїсою Петрівною йшла додому, і тоді вона мені вперше розповіла теорему Вієта, за допомогою якої можна швидко знаходити корені квадратичного рівняння. Це для мене виявилося великою цікавинкою, адже до того ми розв’язували квадратні рівняння за допомогою дискримінанту. Мабуть, саме тоді я зрозуміла, що математика досить цікава наука, у якої існує не один, а кілька методів або підходів розв’язання вправ. Хоч цей метод ми ще не вчили, але я вже знала його сутність та вміла ним розв’язувати, коли всі інші про нього ще й не чули. Мабуть, вона саме той учитель, який знає свої підходи до кожного із учнів, вона їх відчуває і розуміє, знає коли її сприймають, слухають, розуміють….І так само знайшла той момент часу в який я все зрозуміла, і засвоїла.
Раїса Петрівна організовувала багато різноманітних свят: математичні тижні, різноманітні математичні ігри, кросворди, вікторини: “ Що? Де? Коли? “,КВК, організовувала конкурси на кращі математичні газети та емблеми, а молодші класи малювали чудові малюнки.
Я дуже рада, що саме вона викладала у мене цей предмет, мабуть, вона і прищепила, непомітно, любов до математики, за що я їй дуже вдячна. В. О. Сухомлинський писав: « Найкращий учитель для дитини той, хто духовно, спілкуючись із нею, забуває, що він учитель і бачить у своєму учневі друга, однодумця. Такий учитель знає найпотаємніші куточки серця свого вихованця, і слово в його устах стає могутнім знаряддям впливу на молоду людину, що формується». Це саме ті слова, які характеризують мою вчительку.
Я дуже її люблю, і за все їй вдячна!

Підготувала:
студентка 14 групи
Половинчук Ганна


Повідомлення відредагував polovinchuk - Середа, 07.12.2011, 16:43
 
MyhaylynaДата: Середа, 07.12.2011, 19:20 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Мiй улюблений вчитель


Якщо вчитель поєднує в собі любов до
справи і до учня, він ідеальний вчитель.
Л.Толстой

Ми можем запам'ятовувати найважливіші події, цікаві знайомства,пережиті нами відчуття. Так у моїй пам'яті навіки залишилася зустріч з моїм класним керівником у 9 класі,адже я закінчила 2 школи. Тетяна Леонідівна зустріла мене на порозі дорослого життя з розкритими обіймами. Саме їй було довірено виховати нас з братом,як справжніх людей, якими могли б гордитися. Відтоді ми з нею були як одне ціле: разом переживали проблеми, раділи успіхам, пишалися перемогам та долали негаразди. Вчителька, мов скульптор, у руки якої потрапили наші м'які душі.Вона виліпила з кожного з нас. Їй вдалося зазирнути у кожну душу, вселити в неї добро та гуманність, віру в себе, впевненість, щирість, вірність, почуття відповідальності. Протягом усіх цих років вона любила нас, як власних дітей, проводила з нами безліч часу. Разом з нею ми навчалися, разом проводили вільний час, просто розмовляли, ділилися особистими проблемами, просили порад.Але не все було у нашому житті так просто. Були й суперечки, частенько своїми необдуманими вчинками примушували її піднімати голос, читати моралі, а іноді навіть плакати. І знала б вона, як нам потім було соромно! Було соромно за себе, за друзів. У нас ніколи й гадки не було образити її, але чомусь так виходило, а Тетяна Леонідівна усе пробачала, бо любила... Ми стали для неї дорогими, а вона для нас найкращою, найулюбленішою, найпрекраснішою, найдорощою вчителькою.Тетяна Леонідвна– не лише педагог, класний керівник, вона – друга матір та найкращий друг, що вміє вислухати . І зараз,коли всі розлетілися з шкільного гнізда,ми намагаємося не втрачати з нею зв’язки.Я хочу, щоб моя вчителька була найщасливішою, на цілій планеті. І навіть поза школою буду пам'ятати про неї, як про вірного друга та мудрого наставника.І зараз я хочу попросити вибачення за недоспані ночі, за витрачені нерви та виплакані сльози.

Прищ Михайлина
Студентка 14 групи ФМФ
 
vikasv2012Дата: Четвер, 08.12.2011, 01:10 | Повідомлення # 13
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій улюблений вчитель
Учитель - це і батько, і мати для багатьох. Нехай не щомиті,а в одну секунду, лише
один раз під час нетривалої бесіди, він зможе дати те, що шукає маленька підростаюча
людинка...
11 років назад я , маленька шестирічна дівчинка, пішла у перший клас. Для мене це все було дивним. Але потім ми всі звикли , до першої вчительки,до початку нового життя. Самим головним у цьому початку була наша перша учителька - Богдана Теодорівна. Це людина , від якої завжди линуть позитивні емоції.
Кажуть, що перша вчителька запам'ятовується назавжди. Так воно і є! Богдана Теодорівна - це людина від якої завжди отримуєш добрий настрій. Ми ніколи з нею не сумували: на перерві - веселі ігри, на уроках - також інколи були розвивальні ігри.
Вона для нас була другою мамою, яка завжди підставить своє плече, дасть корисну пораду і завжди допоможе. Своїм виглядом вона ніколи не показувала, що у неї якісь негаразди.
Богдана Теодорівна покала нам світ і поставила нас на правильний життєвий шлях.
І зараз, коли пройшло багато років, ми завжди йдемо до неї за порадою, привітати її зі святами і просто поговорити.
Ми завжди збираємось усім нашим класом у неї і згадуємо , як весело ми проводили наші шкільні роки. Ми дуже вдячні їй, що вона дала нам такі знання, що вказала нам шлях у життя, що завжди пам'ятає нас. Просимо вибачення за те, що інколи розчаровували її. Але ми завжди будемо любити і пам'ятати її. Низький їй уклін!!!


Студентка 13 групи ФМФ
Святецька Вікторія


Святецька Вікторія

Повідомлення відредагував vikasv2012 - Четвер, 08.12.2011, 01:14
 
КапітошкаДата: П'ятниця, 09.12.2011, 01:54 | Повідомлення # 14
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 33
Репутація: 0
Статус: Offline
Твіо-роздум розвиває твої думки та вміння звязно висловлювати свої думки
 
Adevil2008Дата: П'ятниця, 09.12.2011, 13:02 | Повідомлення # 15
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
мені дуже сподобались твори!
 
Форум » Навчання » Творчі роботи студентів » Твір-роздум
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz