Четвер, 18.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Форум » Навчання » Творчі роботи студентів » Твір-роздум
Твір-роздум
busiNkaДата: Четвер, 01.11.2012, 23:07 | Повідомлення # 31
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Вчитель – нелегка праця
Кожен з нас пам’ятає перший раз, коли він пішов до школи, перші уроки, перші кроки до пізнання… Весь цей час нас супроводжувала перша вчителька. Пізніше її замінили і інші вчителі. Одних ми любили, інших – ні. Але ми й уяви не мали, яка нелегка ця праця – бути вчителем. Скільки потрібно терпіння й витримки, щоб підготувати урок, зробити не копією чийогось, а внести щось своє: оригінальне, цікаве; провести цей урок, пояснити новий дітям матеріал так, щоб діти зрозуміли та змогли застосувати свої знання на практиці.
Та не достатньо досконало знати матеріал та вміти його пояснити, потрібно дітей любити. Любов до дітей – це одна із запорук хорошого вчителя. Якщо ти любиш дітей, то і діти тебе люблять. Причому любити дітей потрібно не за те, що вони гарно навчаються та тихенько сидять на уроках, любити їх потрібно тому, що вони просто є.
Не потрібно бути і занадто добрим, потрібно відчувати ту тонку межу, де дитину треба похвалити, а де, можливо, й зробити зауваження. Привчити дітей до відповідальності та систематичного виконання домашнього завдання.
Навчаючись, на даний момент, в третьому навчальному закладі, я помітила, що любов до певного предмету залежить не від самого предмету, а від вчителя, що його викладає. Викладаючи навчальний предмет, вчитель повинен зацікавити учня, ненав’язливо переконати дітей в тому, що цей предмет необхідний.
Отже, щоб стати хорошим вчителем потрібно бути всебічно розвиненим у всіх галузях знань, комунікаційним та мати велике серце, а це далеко нелегко. Переконалася я в цьому, коли сама подавала уроки та проходила педагогічну практику в школі.
Так, бути вчителем нелегко, але приємно. Приємно, коли ти бачиш, що діти засвоїли навчальний матеріал, а на їхніх обличчях з’являється сяюча усмішка.
Підготувала:
студентка 14 групи
Скоробагатько Ольга

Перевірено
 
maxcovtaniukДата: Вівторок, 06.11.2012, 18:17 | Повідомлення # 32
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Професійний стрес у роботі вчителя
Ще зовсім недавно я вважав, що бути вчителем це – легко, просто . Адже немає нічого складного у тому, щоб навчити інших. І, власне, які можуть бути проблеми в учителя? І тільки в останній час я почав розуміти, що передати свої знання іншим – справа то є нелегка. А ще важче – добитись розуміння та віддачі із боку учнів. Професія учителя виснажлива. Кожного дня ти є центром уваги для дітей, і для всіх них ти є ідеальним зразком для наслідування. Потрібно постійно бути тактовним, бачити у дітях тільки хороше, слідкувати за своєю мовою. Професія учителя нервова. Щодня ти хвилюєшся, щоб жоден з твоїх учнів не потрапив у біду. Професія учителя тривожна. Дуже важко навчати дітей постійно піддавати себе сумнівам: «Чи вдалося це мені?», «Чи зрозуміли мене учні?».
А слідом за тривогою іде страх. Боязнь, що тебе не будуть любити і поважати, страх перетворитися в тирана чи, навпаки, в занадто м’яку людину. Постійна тривога і самоаналіз власних вчинків протягом дня: « Чи правильно я вчинив?», «Чи принесли мої слова користь?», «Чи не знищив я особистість учня?». Але попри всі негативні якості цієї професії, я не шкодую,що обрав її. Адже професія учителя цікава, різноманітна, захоплююча, дивуючи. А ще творча. Учитель – це творець. І за допомогою його ласкавого і теплого слова, завдяки його щирій посмішці і постійній підтримці, діти виростають Людьми. Із ще сирого, такого податливого матеріалу вчитель, як майстер у гончарстві, виліплює особистість кожного учня,творить Людину. І кожна людина є несхожою ні на кого. Адже тільки завдяки своїй здатності до творчості вчитель достукується, ( чи то словами, чи то ділом) до душі кожного свого учня, зачіпає там найтонші струни, не з метою зашкодити, а щоб врятувати, захистити від жорстокого оточуючого світу, від самих себе. Учитель – це людина, що надихає на добро.
А ти, учитель, є творець.
Наставник мудрий, вихователь
В своїй професії – знавець
Для своїх учнів ти – мудрець.


Виконав: студент ФМФ 14 групи
Ковтанюк Максим

Орфографічні помилки!


Повідомлення відредагував maxcovtaniuk - Вівторок, 06.11.2012, 18:18
 
kosenko14fmfДата: Середа, 19.12.2012, 01:03 | Повідомлення # 33
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Найщасливіші та найприкріші моменти мого шкільного життя
Не дарма я обрала саме цю тему, адже вважаю шкільні роки найкращими в своєму житті. Школа – це місце, в якому діти проводять значну частину свого життя, це місце де дитина пізнає світ та себе самого, це, як то кажуть, «другий дім».
Мені змалечку подобалося відвідувати школу. Я старанно виводила літери в зошитах та з задоволенням читала цікаві книги. Тут в мене з`явились друзі, які досі є найкращими, тут і залишились найдорожчі спогади. Мій перший вчитель, побачивши зацікавлені очі, допоміг пізнати світобудову та вселив в маленьке сердечко віру в добро та любов.
Дуже важко пригадати негативні сторони шкільного життя. Всі ми часто недопрацьовували та мали двійки, але тепер, будучи випускницею своєї школи, я не жалкую про жоден день проведений в ній.
Мене завжди оточували чуйні однокласники та вчителі, які завжди готові піти на зустріч. Всі ми, такі різні за поглядами та характерами, зуміли стати однією великою сім`єю.
Найбільше я любила шкільні свята – час, коли людей єднають пісні та посмішки і недоречно думати про негаразди. Наш дружній клас приймав активну участь в усіх заходах, а класний керівник пишався нами. Яке ж це задоволення дарувати радість іншим!
Шкільна їдальня, спортивні ігри, дискотеки – все воскресає в пам`яті, як чудова мелодія. Хоча б на секундочку повернутися в той час…
Я люблю свою школу. Хочу чути спів дзвоника, який скликає учнів на урок до світлих просторих класних кімнат. Але час іде, ми дорослішаємо, та в пам`яті назавжди залишиться світлий образ школи.

Виконала
студентка 14 групи
ФМФ
Косенко Анастасія


Оцінка: 4 бали


Повідомлення відредагував kosenko14fmf - Середа, 19.12.2012, 01:08
 
(^_^)Дата: Середа, 19.12.2012, 21:55 | Повідомлення # 34
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Найпочесніша професія

Вчителько моя, зоре світова,
Звідки виглядати, де тебе знайти?
А.Малишко

Я з великою повагою і любов’ю говорю про своїх учителів, про свою першу вчительку. Адже професія учитель завжди була і є самою найпочеснішою. Тому перед своїми учителями я схиляю голову, бо сам з їхньої легкої руки, їхньої майстерності, уміння, таланту я зможу досягти своєї мети, стати справжньою Людиною.
Учитель, як дбайливий садівник, перекладає мудрість книг в дитячі маленькі голівки, вчить їх доброти, налаштовує їхні серця на щирість, і так все життя.
Я знаю, що кожен із нас за шкільний вік зустрічав чимало вчителів. І всі вони з повагою запам’яталися, як заходили в клас, як проводили урок, про що цікаве ми дізналися. Щасливий той, кому Бог подарував Учителя, Учителя із великої літери. Адже вчитель – найвища оцінка для людини.
Виконав:
студент 14 групи ФМФ
Каракуля Василь


Оцінка 3 бали


Повідомлення відредагував (^_^) - Середа, 19.12.2012, 22:01
 
igor-hostДата: Четвер, 20.12.2012, 15:29 | Повідомлення # 35
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Учитель завжди учень

Якщо хтось вважає, що професія учителя – легка і проста, то він дуже помиляється. Ця професія складна, вимоглива і потребує високого рівня володіння знаннями. Помиляються й ті, хто думають, що після закінчення університету ти – кваліфікований спеціаліст, який може дати фору будь-кому. Усна народна творчість каже: «Вік живи – вік учись». І це справді так. Ніхто з людей – чи то молоді юнаки та дівчата, чи то люди похилого віку – не можуть сказати, що вони все знають. Спочатку ми навчаємось дома, потім у дитсадку. Далі школа, університет… Здавалося б, це все. Але людина ніколи не повинна переставати учитися, пізнавати щось нове.
Учитель теж людина. Як і звичайні люди, він вчиться на власних помилках, набирається досвіду, оцінює та аналізує власні вчинки. Учитель – це не професія, а, скоріш, покликання. Адже не кожен здатний присвятити власне життя іншим, не кожен може займатися самоосвітою. Лише люди з великою жагою до знань пройдуть цей нелегкий шлях, щоб в майбутньому стати гідними послідовниками своїх учителів.

Виконав:
студент 14 групи
Ковтанюк Максим

Оцінка - 4 бали!


Повідомлення відредагував igor-host - Четвер, 20.12.2012, 15:29
 
ulchikДата: Вівторок, 25.12.2012, 01:23 | Повідомлення # 36
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Учителі, які вплинули на мою долю.

Посередній учитель розповідає, гарний учитель
пояснює, чудовий учитель демонструє, а геніальний – надихає.

Учитель – це та людина, яка готує підростаюче покоління до життя та праці. Учителі – це майбутнє нашого суспільства, народу, світу. Він дає знання, розвиває уміння і навички, деколи повчає, виховує, спілкується і цікавиться життям учня. Іноді, дуже шанований учнями і розумний учитель, може вплинути на долю свого учня.
У моїй школі всі вчителі освічені, дружелюбні, привітні, оптимістичні, комунікабельні, одним словом – люблять свою справу. І в кожного з них є свій стиль викладання, свій стиль виховання і свій підхід до учня. Одним з таких викладачів є мій вчитель фізики. Його звати Іван Володимирович, всі учні його дуже люблять і поважають. Він викладає такі предмети, як інформатика, фізика, математика. Всі його уроки чимось цікаві, і вони проходять на досить високому рівні. Сама по собі фізика, це надзвичайно захоплююча наука. Мені завжди подобався цей предмет, тому я почала ходити на індивідуальні заняття, проводити лабораторні роботи самостійно вдома, вирішувати задачі. І вчитель мені порадив і далі вивчати фізику, але уже у вищому навчальному закладі. Я прислухалася до його поради і поступила на фізико-математичний факультет. Я йому за це дуже вдячна.
Ось один із прикладів того, як вчитель може вплинути на майбутню долю учня. Хоча учень сам вибирає свій шлях у житті, але, він повинен прислухатися до думки старшої і мудрішої людини, яка бажає тобі тільки добра!
cтудентка 11 групи ФМФ
Лимар Юлія


Повідомлення відредагував ulchik - Вівторок, 25.12.2012, 01:30
 
vikttern18Дата: Четвер, 27.12.2012, 15:43 | Повідомлення # 37
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline

Професія вчителя
Я впевнена, що професія вчителя – це дуже складна, відповідальна і кропітка праця. Тому що вчитель має розуміти кожного учня та студента, мати до кожного індивідуальний підхід, враховувати характер дитини. Але водночас, це й дуже цікава праця, вчитель спостерігає за тим, як розвиваються діти, як формується індивідуальність, як дитина стає інтелектуально розвиненою особистістю, з власною думкою і точкою зору.
Учитель живе у кожній людині, тому ця професія є необхідною для суспільства.
Вчитель навчає нас розпізнавати що таке добро і зло, правда і брехня, чорне і біле.
«Вчителько моя, зоре світова…» Як прекрасно і влучно названо в цій поезії А.Малишка вчительку. Дійсно, вчитель, немов, ранкова зоря, дарує щоденну радість пізнання світу, «ліпить» з нас справжню Людину.

Студентка 13 групи ФМФ
Білозор Вікторія
 
natasha500Дата: Четвер, 27.12.2012, 16:02 | Повідомлення # 38
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій улюблений учитель

Професія вчителя є дуже складною і відповідальною.
Адже, саме учитель допомагає нам здобувати знання. Він є взірець і порадник для дітей. Вчитель повинен багато працювати над собою, займатися самоосвітою, щоб усі уроки були цікавими та корисними. Учитель-наставник повинен бути справедливим, добрим, уважним та поважати і любити учнів.
На мою думку, кожен учитель гідний поваги й любові від дітей.
Професія вчителя – найважливіша у сучасному суспільстві. Це дуже кропітка і важка робота, бо будучи педагогом треба розуміти кожну дитину та знаходити підхід до кожного з учнів. Разом з тим ця професія є дуже цікавою, адже саме від учителя залежить, який життєвий шлях обере учень.
Тому, ми усі повинні шанувати наших дорогих учителів і ніколи не забувати про них, бо завдяки їм ми продовжуємо віднаходити себе в цьому світі.

Студентка 13 групи ФМФ
Гаврилюк Наталії

Оцінка 3 бали
 
Форум » Навчання » Творчі роботи студентів » Твір-роздум
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz