Четвер, 28.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Кораблик  
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Цікаві наукові та педагогічні факти » Деякі цікаві факти (Альберт Ейнштейн, Марія Кюрі, винахідник телефону.)
Деякі цікаві факти
GurtovenkoДата: Вівторок, 22.04.2008, 10:30 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Великий вчений Альберт Ейнштейн не казав ні слова до трьох років. Але, вже у 12 років в ін дуже добре розумів євклідову геометрію.

Марія Кюрі, яка двічі отримала Нобелєвську премію та відкрила радій, не була членом престижної Французької Академії тільки через те, що була жінкою.

Винахідник телефону Олександр Белл ніколи не дзвонив ані своїй дружині, ані своїй матері - вони обидві були глухими.

 
dudochka2008Дата: Вівторок, 30.09.2008, 10:35 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
dy на прикладі геніальних людей ми дізнаємось , що не обов,язково бути опрятним відмінником, щоб відкрити якийсь цікавий і корисний винахід ТАКИМ ТРЕБА ПРОСТО РОДИТИСЬ!!!!!!!! ТОМУ ЩО ЦЕ ТАЛАНТ!!!!!! dy
 
galanetДата: Вівторок, 30.09.2008, 12:25 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 211
Репутація: 11
Статус: Offline
Взагалі, всі винахідники робили щось цікаве, наприклад Олександр Белл не лише винайшов телефон, але й створив електричне фортепіано, пристосоване для передачі музики по дротах. І ще такий цікавий факт, що дружиною його була його ж учениця - Мейбел Хаббард.
На фото Олександр Белл.

Прикріплення: 7830101.jpg (9.0 Kb)
 
VictoriaДата: Субота, 27.12.2008, 19:03 | Повідомлення # 4
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 39
Репутація: 1
Статус: Offline
Леонардо да Вінчі

Видатний італійський художник, учений, інженер і анатом, один з видних представників мистецтва і науки епохи Відродження, Леонардо да Вінчі народився в 1452 році в селищі Анкіано, біля міста Вінчі.

Крім відомих усьому світу полотен і скульптур, Леонардо залишив після себе рукописи з багатьох областей знань. Він займався математикою, гідромеханікою, геологією і фізичною географією, метеорологією, хімією, астрономією, ботанікою, а також анатомією і фізіологією людини і тварин.

Незважаючи на те, що деякі шедеври Леонардо, наприклад “Джоконду”, знають усі, можна привести і маловідомі факти його життя і творчості. Наприклад, що матір’ю Леонардо була проста селянка, він отримав домашню освіту, віртуозно грав на лірі, першим пояснив, чому небо синє, а місяць такий яскравий, був амбідекстром і страждав дислексією.

1. Леонардо народився в родині багатого нотаріуса і землевласника П’єро да Вінчі, його матір’ю була проста селянка Катерина. Він одержав непогану домашню освіту, однак йому не вистачало систематичних занять грецькою і латиною.

2. Він віртуозно грав на лірі. Коли в суді Мілана розглядалася справа Леонардо, він фігурував там саме як музикант, а не як художник чи винахідник.

3. Є підстави вважати, що Леонардо був гомосексуалістом. Коли художник вчився в майстерні Вероккіо, його обвинуватили в домаганні до хлопчика, що позував йому в його роботах. Суд виправдав його.

4. За однією з теорій, Мона Ліза посміхається від усвідомлення таємниці для усіх своєї вагітності .

5. За іншою версією, Джоконду розважали музиканти і клоуни в той час, як вона позувала художнику.

6. Є ще одна теорія, відповідно до якої, “Мона Ліза” – це автопортрет Леонардо.

7. Леонардо, як відомо , не залишив жодного автопортрету, який би міг йому бути однозначно приписаний. Учені засумнівалися в тім, що знаменитий автопортрет сангіной Леонардо (традиційно датується 1512-1515 роками), що зображує його в старості, є таким. Вважають, що, можливо, це всього лише етюд голови апостола для “Таємної вечері”. Сумніви в тім, що це автопортрет художника, висловлювалися з XІ століття, останнім їх висловив недавно один з найбільших фахівців по Леонардо, професор П’єтро Марані.

8. Вчені Амстердамського університету і фахівці зі США, вивчивши загадкову посмішку Джоконди за допомогою нової комп’ютерної програми, розгадали її склад: за їхніми даними, вона містить 83% щастя, 9% зневаги, 6% страху і 2% злості.

9. Білл Гейтс за 30 млн доларів у 1994 році придбав Codex Leіcester – збірник робіт Леонардо да Вінчі. З 2003 року воно демонструється в Музеї Мистецтв Сіетла.

10. Леонардо любив воду: він розробив інструкції з підводних занурень, винайшов і описав прилад для підводного занурення, дихальний апарат для підводного плавання. Усі винаходи Леонардо лягли в основу сучасного підводного спорядження.

11. Леонардо першим пояснив, чому небо синє. У книзі “Про живопис” він писав: “Синява неба відбувається завдяки шару освітлених часток повітря, що розташований між Землею і чорністю, що нагорі знаходиться”.

12. Спостереження місяця у фазі зростаючого півмісяця привели Леонардо до одного з важливих наукових відкриттів – дослідник встановив, що сонячне світло відбивається від Землі і повертається до місяця у вигляді вторинного підсвічування.

13. Леонардо був амбідекстром – в однаковому ступені добре володів правою і лівою руками. Він страждав дислексією (порушенням здатності читати) – цю недугу, так званою, “словесною сліпотою”, пов’язують зі зниженою активністю мозку у визначеній зоні лівої півкулі. Як відомо, Леонардо писав дзеркальним способом.

14. Недавно Лувр витратив 5,5 млн доларів, щоб перевезти знаменитий шедевр художника “Джоконду” із загального в спеціально обладнаний для неї зал. Для “Джоконди” відвели дві третини Державного залу, що займає загальну площу 840 квадратних метрів. Величезне приміщення перебудували під галерею, на далекій стіні якої тепер висить знаменитий витвір Леонардо. Перебудова, що здійснювалась за проектом перуанського архітектора Лорензо Пікераса, тривала біля чотирьох років.

Рішення переселити “Мону Лізу” в окремий зал було прийнято адміністрацією Лувра в зв’язку з тим, що на колишнім місці, в оточенні інших картин італійських живописців, цей шедевр губився, а публіці доводилося стояти в черзі, щоб побачити знамениту картину.

15. У серпні 2003 року полотно великого Леонардо да Вінчі вартістю 50 млн доларів “Мадонна з веретеном” було викрадено з замку Друмланриг у Шотландії. Шедевр зник з будинку одного із самих багатих землевласників Шотландії, герцога Бакклью. ФБР у листопаду минулого року обнародувало список 10 найгучніших злочинів у сфері мистецтва, у числі яких було і це пограбування.

16. Леонардо залишив проекти підвідного човна, повітряного гвинта, танка, ткацького верстата і літаючих машин.

17. У грудні 2000 року британський парашутист Адріан Ніколас у Південній Африці спустився з висоти 3 тис. метрів з повітряної кулі на парашуті, зробленому за ескізом Леонардо да Вінчі. Про цей факт пише сайт Dіscover.

18. Леонардо першим з живописців став розчленовувати трупи, щоб зрозуміти розташування і будівлю м’язів.

19. Великий аматор ігор зі словами, Леонардо залишив у Codex Arundel довгий список синонімів для позначення чоловічого пенісу.

20. Займаючись будівництвом каналів, Леонардо да Вінчі зробив спостереження, що потім ввійшло в геологію під його ім’ям як теоретичний принцип розпізнавання часу утворення земних шарів. Він прийшов до висновку, що Земля набагато старша, ніж вважалося по Біблії.

Дещо про походження вчених

Племінник Дарвіна, засновник соціометрії, англійський антрополог Френсіс Гальтон у книзі «Спадковість генія» відзначив, що Чарльз Дарвін є нащадком київської княжни Анни Ярославни. Френсіс Гальтон пояснював мудрість британського природознавця тим, що Дарвін походить від найрозумнішої жінки свого часу — королеви Анни, доньки Ярослава Мудрого.


Вікторія
 
RodionShestopalkoДата: Четвер, 01.10.2009, 16:01 | Повідомлення # 5
Підполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 117
Репутація: 3
Статус: Offline
При грозі під час у дару блискавки всередині сила струму сягає 20-60 тисяч ампер
а напруга вимірюється від 1000000 вольт і далі...


Стабільність - запорука успіху!
 
redДата: Вівторок, 03.11.2009, 21:53 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Група: Модератори
Повідомлень: 255
Репутація: 2
Статус: Offline
Цитати Ейнштейна

Жодну проблему неможливо вирішити на рівні, на якому вона виникла.
Тільки ті, хто здійснює абсурдні спроби, здатні досягнути неможливого.
Досконалість засобів і плутанина у цілях — ось що характеризує нашу епоху.
Що за сумна епоха, в якій легше розбити атом, ніж знищити стереотип?
Для мене не підлягає сумніву, що наше мислення протікає в основному поза символами (словами) й до того ж несвідомо.
Єдина по-справжньому цінна річ — це інтуїція!
Шлюб — це спроба створити щось міцне і довготривале із випадкового епізоду!
Уява важливіша, ніж знання. Знання обмежені, тоді як уява охоплює увесь світ, стимулюючи прогрес, народжуючи еволюцію.
Можна виграти війну, але не мир!
Єдиний розумний спосіб навчати людей — це подавати їм приклад.
Якщо ви хочете вести щасливе життя, ви повинні бути прив’язані до мети, а не до людей або речей.
Є дві безкінечні речі: Всесвіт та людська тупість. Втім… щодо Всесвіту я не впевнений!
Здоровий глузд — це сума стереотипів, здобутих до вісімнадцятирічного віку.
Із честолюбства та відчуття обов’язку не може народитися нічого цінного. Цінності виникають завдяки любові та відданості людям та об’єктивним реаліям цього світу.
Математика — один із найбільш певних способів водити за ніс самого себе.
Міжнародні закони існують тільки у збірках міжнародних законів.
Мир неможливо утримати силою. Його можна тільки досягнути розумінням.
Прагни не до того, щоб досягнути успіху, а до того, щоб твоє життя мало сенс.
Етична поведінка повинна базуватися на симпатії до людей, освіченості та соціальних зв’язках. Релігійна основа тут ні до чого!
Я не знаю, яка зброя використовуватиметься у Третій світовій війні, але у четвертій люди воюватимуть палками і камінням.

Додано (03.11.2009, 21:53)
---------------------------------------------

Quote (savradim)
dudochka2008, Я з тобою не погоджуюсь, ТРЕБА БАГАТО І ЦІЛЕСПРЯМОВАНО ПРАЦЮВАТИ, МАТИ ТЕРПІННЯ І ЛЮБИТИ ПРЕДМЕТ.
Я з вами згодна, адже все в руках людини.
 
lenka@1993Дата: Середа, 24.11.2010, 08:53 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Цей сайт я вважаю дуже корисним, адже завдяки ньому я та інші студенти можемо дізнатися багато чого цікавого із життя та праці різних видатних вчених світу, а також інші цікаві новини світу.
 
sera1993Дата: Вівторок, 27.09.2011, 11:41 | Повідомлення # 8
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 31
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Gurtovenko)
Великий вчений Альберт Ейнштейн не казав ні слова до трьох років. Але, вже у 12 років в ін дуже добре розумів євклідову геометрію.

cc
Quote (Gurtovenko)
Марія Кюрі, яка двічі отримала Нобелєвську премію та відкрила радій, не була членом престижної Французької Академії тільки через те, що була жінкою.

От і залишилась академія з носом ap
Quote (dudochka2008)
на прикладі геніальних людей ми дізнаємось , що не обов,язково бути опрятним відмінником, щоб відкрити якийсь цікавий і корисний винахід ТАКИМ ТРЕБА ПРОСТО РОДИТИСЬ!!!!!!!! ТОМУ ЩО ЦЕ ТАЛАНТ!!!!!!

Згоден на всі 100%


Гурський Сергій
 
KolyДата: Понеділок, 17.10.2011, 10:33 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Ні.

Я студент Уманського Педагогічного Університету им Павла Тичини
 
КорабликДата: Вівторок, 18.10.2011, 19:59 | Повідомлення # 10
Лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 71
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Koly)
Ні.
змістовно, лаконічно, всеохоплююче ap
 
DOMBROVSKYVADYMДата: Середа, 02.11.2011, 15:08 | Повідомлення # 11
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Дуже цікаві факти.
 
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Цікаві наукові та педагогічні факти » Деякі цікаві факти (Альберт Ейнштейн, Марія Кюрі, винахідник телефону.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz