Четвер, 28.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Кораблик  
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Цікаві наукові та педагогічні факти » Таємниця Альберта Ейнштейна
Таємниця Альберта Ейнштейна
adminДата: П'ятниця, 07.10.2011, 10:59 | Повідомлення # 1
Генералісімус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1319
Репутація: 42
Статус: Offline
Таємниця Альберта Ейнштейна

18 квітня 1955р. близько години ночі лопнула аорта і зупинилося серце автора знаменитої Теорії відносності. Тихо, у присутності лише найближчих, його тіло було піддане кремації поблизу Тpентона штат Hью-Джеpсі. За бажанням самого Ейнштейна поховання праху було здійснено потай від усіх. Але існує легенда, що разом з ним поховали попіл рукописів його останніх наукових робіт, спалених Ейнштейном перед смертю. Він вважав, що ці знання поки можуть тільки нашкодити людству.

Що це були за роботи? Відповідь, на жаль, великий фізик навіки забрав із собою. Спроба розгадати їх таємницю змушує ступити на хиткий грунт припущень, здогадок, спогадів очевидців, в абсолютній вірогідності яких ніколи не можна бути впевненим. Але іншого шляху сьогодні вже не існує.

Відомо, що Альберт Ейнштейн в останні роки активно виступав проти розробки і створення ядерної зброї, працюючи в цей час над створенням Єдиної теорії поля. Її зміст, головним чином, полягає в тому, щоб за допомогою одного-єдиного рівняння описати взаємодію трьох фундаментальних сил: електромагнітних, гравітаційних і ядерних. Найімовірніше, несподіване відкриття саме в цій галузі і спонукало Ейнштейна знищити свою працю. Але, якщо вірити деяким західним дослідникам, американські військові відомства встигли використати частину теоретичних викладок великого фізика ще до того, як він усвідомив яка таїться в них небезпека.

Початок роботи над проблемою не обіцяв нічого несподіваного. Йшла війна, і військові фахівці всіляко намагалися зробити свої кораблі і літаки малопомітними для локаторів противника. Виникла ідея створити електромагнітне поле такої напруженості, при якій світлові промені згорнуться в кокон, що робить об'єкт невидимим як для людини, так і для приладів. Ейнштейну, як найсильнішому теоретику в цій області, доручили зробити розрахунки.

Далі пішли події, які стали однією з найцікавіших загадок XX століття. У 1943 році у Філадельфії сталася таємнича історія, пов'язана з есмінцем "Елдрідж". Що ж сталося?

Корабель, на якому, згідно з існуючою версією, були встановлені "генератори невидимості», не просто зник з поля зору спостерігачів і екранів радарів, а ніби провалився в інше вимірювання і виник лише через деякий час з напівбожевільним екіпажем на борту.
Але головне, мабуть, навіть не в зникненні корабля, а в загадкових наслідках, які експеримент справив на екіпаж есмінця. З моряками стали відбуватися неймовірні речі: одні як би "замерзли" - випадали з реального ходу часу, інші зовсім "розчинялися" в повітрі, щоб вже ніколи не з'явитися знову ...

Розповіді про загадкову подію передавалися з уст в уста, обростаючи найнеймовірнішими подробицями. І хоча керівництвом ВМФ США було дано спростування всім чуткам з приводу цього експерименту, багато дослідників назвали офіційну версію фальшивкою. І на те є підстави. Знайшлися документи, які підтверджують, що з 1943 по 1944 рік Ейнштейн перебував на службі в морському міністерстві у Вашингтоні. З'явилися свідки, одні з яких особисто бачили як зникав "Елдрідж", інші тримали в руках листки з розрахунками, виконаними рукою Ейнштейна, що володів дуже характерним почерком. Знайшлася навіть газетна вирізка тих часів, що оповідає про матросів, що зійшли з корабля і розтанули на очах очевидців. ..

На жаль, все це можна заперечити, бо не збереглося головного - документів. Багато чого могли б роз'яснити суднові журнали "Елдріджа", але вони загадковим чином зникли. Принаймні, на всі запити дослідники одержували відповідь: "... знайти, а отже, надати у ваше розпорядження, не є можливим". А вахтові журнали корабля супроводу "Фьюpесет" і зовсім були знищені за вказівкою згори, хоча це і суперечить всім правилам. Рукописи великого фізика, можливо, теж могли б пояснити куди зникав "Елдрідж", але Ейнштейн не побажав залишити їх нам.

Скептики заперечували: "Корабель не міг провалитися в інший вимір хоча б тому, що ніяких інших вимірів, крім нашого, не існує". Якби все було так просто. Сьогодні для вчених вже є аксіомою твердження, що «викривлений» простір, замкнутий в гравітаційний колапс, утворює так звану сферу Шварцшильда, або "чорну діру", в якій може бути вміщений цілий Всесвіт. Мало хто знає, що академік Андрій Дмитрович Сахаров, як і Ейнштейн, багато своїх років присвятив космології. На жаль, така його праця, як "багатолиста модель Всесвіту", опублікована в 1969 році вкрай малим накладом, і інші статті, присвячені властивостям викривленого простору, практично недоступні широкому читачеві. Адже в них Сахаров визнає, що наряду з видимим Всесвітом існує і безліч інших, багато з яких мають істотно інші характеристики. У наш час ідея паралельних світів вже визнана. І чимало вчених стверджують, що потрапити туди можна, не здійснюючи подорожі в Космосі. У них можна проникнути, не покидаючи Землі, "проколовши" простір потужним енергетичним впливом.

Але це все теорії. А на практиці? По крихтах збирали експерти комісії "Феномен" інформацію про реальні факти впливу електромагнітних полів на характеристики простору. Проглядалися всі фізичні явища, що дають потужний викид енергії, у тому числі і ядерні вибухи, які, як відомо, супроводжуються електромагнітними сплесками.

Ось один з цікавих фактів. Це свідчення людини, у якого атомна бомба вибухнула буквально під ногами.

Сергій Андрійович Алексєєнко працював на Семипалатинському ядерному полігоні в якості військового будівельника. У його обов'язки входило відновлювати інженерні споруди, зруйновані під час випробування чергового заряду. Влітку 1973 року він служив під керівництвом К. Веpтелова (будівельні війська Міністерства оборони СРСР). Разом з ним і ще одним супроводжуючим він повинен був оглянути забетонований оголовок свердловини, де на глибині трьох кілометрів був закладений заряд, а потім зі спеціального бункера спостерігати за вибухом. Але щось не спрацювало І вибух пролунав, коли "спостерігачі" підійшли до самої свердловині .

"... Відчув, як моя нога зависла в якомусь безопорному просторі, - згадує С. Алексєєнко. - Щось мене підняло, що знаходяться попереду. Костянтин Михайлович (генерал Вертєлов) і Іванов виявилися раптом внизу і якось зменшиться. Я перестав відчувати під собою землю, здавалося вся земна куля зникла ... Потім почувся важке-преважке зітхання звідкись знизу, після чого я опинився на дні глибокого яру; Іванов зник з поля зору, а Костянтин Михайлович виявився на краю урвища - я побачив його як би через величезну лінзу збільшеним у кілька разів. Потім хвиля спала, ми всі знову стояли на рівній поверхні, яка, як кисіль, здригалася. Потім ніби різко причинили двері в інший світ, тремтіння припинилося, і земна твердь знову застигла, повернувши мені відчуття реальної сили тяжіння ... "

Не будемо акцентувати увагу на словах "двері в інший світ", їх можна списати на емоційний стан очевидця, який і справді опинився у вельми неабиякій ситуації. Але от опис оптичних ефектів ... Таке можливе лише при викривленні світлових променів. І ще, Олексієнко згадує про незвичайну хворобу, яка час від часу траплялася з працівниками Семипалатинського полігону. Між собою всі називали її "розсипанням" або "хворобою доктора Жарова".

Доктор Жаров трепарірував тварин, яких з метою дослідження піддавали впливу близького ядерного вибуху, і натрапив на дивний ефект. "Розсипалася" тварина наче випадала з життя на кілька діб - не дихала, не рухалася, а потім раптом піднімалась і починала рухатися як ні в чому не бувало. Те ж траплялося і з працівниками полігону.

До "відкриття Жарова" тих, що "розсипалися" просто ховали, - говорить Алексєєнко.

Потім їм просто давали відлежатися. Я сам "розсипався" кілька разів. Останнє відчуття перед падінням - ніби хтось висмикнув вилку з розетки і ти перестав існувати ... "

Чи не правда, це дивним чином нагадує те, що відбувалося з екіпажем есмінця "Елдрідж"? Згадайте твердження очевидців про те, що матроси "немов випадали з реального ходу часу". До речі, подібні загадкові захворювання спостерігалися і у робітників фірми "Локхід", які збирали літаки-невидимки, які так добре зарекомендували себе під час війни в Перській затоці. Як повідомляють експерти, "невидимість" цих машин досягається за допомогою використання спеціальних матеріалів, незвичність властивостей яких, можливо, виникає після обробки їх "генератором невидимості", подібними тому, що випробовувалися на "Елдрідж".

Невже саме цю таємницю - таємницю реальності прориву в інший вимір - і вирішив забрати з собою в могилу Альберт Ейнштейн? Принаймні, така версія багато що прояснює. І якщо читачів зацікавить ця тема, експерти "Феномена" готові поділитися додатковими доказами того, що "Філадельфійський експеримент" дійсно проводився.


Джерело


Пункт 1. Аdmin завжди правий!
Пункт 2. Якщо admin не правий, див. п.1!
 
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Цікаві наукові та педагогічні факти » Таємниця Альберта Ейнштейна
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz