П'ятниця, 19.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Статті з питань освіти » Що особливого в освіті за кордоном?
Що особливого в освіті за кордоном?
КорабликДата: Вівторок, 12.03.2013, 09:44 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 71
Репутація: 0
Статус: Offline
Що особливого в освіті за кордоном?

Якщо Ви плануєте отримати вищу освіту за кордоном, то вам слід заздалегідь вивчити особливості навчання в тій чи іншій країні. При цьому Вам необхідно буде врахувати не тільки такі фактори, як мова і клімат, але і культурні відмінності, особливості вступу і самого процесу освіти, а також багато інших чинників.

Рейтинг популярності держав серед студентів

А вам відомо, що лідером вищої освіти на сьогоднішній день вважається США? Таке звання Сполучені Штати заслужили завдяки тому, що саме в цій державі знаходиться 75% найкращих вищих навчальних закладів світу. Друге місце в цьому рейтингу займає Велика Британія. Освіта в цій державі вважається найпрестижнішою і якісною, завдяки сформованій століттями традиційній системі освіти.

Багато хто віддає перевагу здобувати вищу освіту в Австралії або Нової Зеландії, тому що освіта в цих державах обійдеться дешевше, ніж у європейському чи американському університеті при незмінно високому рівні викладання. До того ж тут відкриваються перспективи отримати громадянства і залишитися на постійне місце проживання.

Згідно опитування сайту "Освітній портал" на форумі, щодо того, у якій країні українські абітурієнти бажають продовжити свою освіту, на другому місці після України, опинилась Польща, яка вже декілька років поспіль користується великою популярністю серед майбутніх студентів з України, та продовжує їх завойовувати.

Особливості навчання

Незважаючи на безліч відмінностей, що існують в освітній системі різних держав, у всіх зарубіжних університетів є загальні, основоположні принципи навчання. Наприклад, англо-саксонська система освіти передбачає три етапи: бакалавр, магістр, доктор наук. При цьому, щоб отримати ступінь бакалавра на деякі спеціальності, необхідно мати стаж роботи за професією. Відповідно, час навчання збільшується.

Вступити до закордонного університету можна, як правило, з 18 років. Слід мати на увазі, що однієї наявності атестата про середню освіту, здобуту у вітчизняній школі, буде недостатньо. Майбутньому студентові необхідно буде пройти спеціальні підготовчі курси, які існують при самому університеті, визначених коледжах або ж відкриті у великих мовних школах.

Основна відмінна риса зарубіжної освіти полягає в тому, що їх система більш повно враховує інтереси учнів і передбачає наявність більшої кількості практичних і спеціалізованих дисциплін у порівнянні з теоретичними заняттями. Крім цього, за кордоном студенти в основному працюють самостійно, а семінари побудовані на дискусіях та обговореннях між студентами вивченого матеріалу. При цьому у кожного студента є свій персональний наставник, завдання якого допомогти студенту розібратися в новому матеріалі. Всі іспити складаються письмово.

Вартість навчання

У скільки обійдеться Вам вища освіта за кордоном, залежить від таких факторів, як вартість безпосередньо навчання, а також проживання. При цьому при цьому варто памятати, що навчання теоретичним дисциплінам коштує значно дешевше, ніж тим, які припускають наявність лабораторних або практичних робіт. Крім цього, Вам необхідно буде оплачувати студентські внески та інші прикладні витрати, такі як оплата проїзду, телефону, користування інфраструктурою.

Першоджерело


Повідомлення відредагував Кораблик - Вівторок, 12.03.2013, 09:45
 
LinsekДата: Вівторок, 06.10.2015, 10:50 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Мені страшенно подобається фінська освіта:
Тепер школярі вивчатимуть не загальні дисципліни, а окремі теми, які знадобляться їм у майбутньому.
 
Учні старших класів матимуть змогу обирати теми, які хочуть вивчати в межах тієї чи іншої дисципліни. Наприклад, якщо учень планує в майбутньому працювати у сфері обслуговування, він вивчатиме окремі теми з математики, мову з акцентом на дотичну лексику, правила поведінки у громадських місцях.  Такі уроки викладатимуть кілька вчителів.
 
Також планують змінити саму систему викладання. Фіни переконані, що сьогодні лекції у традиційному їх форматі неефективні. Тож учні не муситимуть сидіти за партами та слухати певний набір фактів, вони будуть працювати у маленьких групах і дискутуватимуть як між собою, так і з викладачами.
 
Такі зміни уже введені в кількох школах Гельсінкі та показують позитивні результати. У планах фінських навчальних закладів – і зміна системи освіти початкової школи.
 
Пасі Сіландер, менеджер з розвитку міста Гельсінкі, пояснює: «Світ докорінно змінився. Колись потрібно було багато банківських працівників. Сьогодні усе розвивається в ногу з технологіями. Тому ми повинні змінити і систему освіти, щоб готувати дітей до трудової діяльності у сучасних умовах».

Джерело http://starylev.com.ua/news/finska-shkola-vyvchaty-lyshe-potribne

Додано (06.10.2015, 10:50)
---------------------------------------------
Нещодавно у фінському місті Еспоо відкрили школу Saunalahti, яка власне на школу у класичному її розумінні не схожа ні ззовні, ні всередині. «Школа майбутнього» вже встигла довести, що зацікавити навчанням можна будь-яку дитину, якщо не прив’язувати її до парти та не змушувати слухати нудні лекції. 
  Ідеальна школа - більше у джерелі
http://starylev.com.ua/club/blog/vy-ne-poviryte-ale-ce-shkola

 
3484203284Дата: Четвер, 10.12.2015, 13:41 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 13
Репутація: 0
Статус: Offline
Університети всього світу швидко розвивають свої програми обміну студентами та навчання за кордоном, а це означає, що момент, коли українські вузи запропонують своїм студентам отримувати частину освітнього досвіду за кордоном, − лише питання часу.

Крім подібних програм, українські студенти зможуть вибрати безліч варіантів навчання за кордоном, що надаються зарубіжними вузами як безпосередньо, так і через своїх українських та міжнародних партнерів, до числа яких належать різні спонсорські організації, які пропонують талановитим студентам безкоштовне навчання.

Якщо ви ще не зовсім упевнені, наскільки корисним буде для вас навчання за кордоном, ці топ-дев’ять аргументів допоможуть вам усвідомити його сутність й численні переваги.

Отже, навчання за кордоном:

1.Допоможе кинути виклик самому собі й вирости як особистість.
2.Дасть можливість зануритися в іншу культуру.
3.Допоможе вивчити іншу мову.
4.Дасть вам конкурентну перевагу.
5.Поглибить ваше навчання.
6.Відкриє новий світогляд.
7.Дасть можливість подорожувати.
8.Допоможе зустріти нових людей і завести нових друзів.
9.Додасть барв у ваше життя.

Джерело: http://osvita.ua/abroad/48821/


Повідомлення відредагував 3484203284 - Четвер, 10.12.2015, 13:43
 
JuiДата: Середа, 21.11.2018, 21:13 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Про переваги навчання за кордоном можна говорити довго. Але все-таки краще раз побачити, тому раджу корисний сайт як раз із теми обговорення https://mojaedukacja.com/navchanna-za-kordonom
 
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Статті з питань освіти » Що особливого в освіті за кордоном?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz