Четвер, 25.04.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
Форум » Спілкування на різні теми » Суспільство і Я » Громадянський шлюб (Ваше відношення до громадянських шлюбів, за і проти...)
Громадянський шлюб
LackiДата: Середа, 26.03.2008, 15:05 | Повідомлення # 31
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Ойра)
Тепер мене вже наступне питання цікавить: через скільки громадянських шлюбів треба пройти, щоб дізнатися, чи кохають Вас? Може це триватиме до нескінченності? Ніяких собі обов"язків, а тільки перевірка почуттів...

Якщо Ви можете таке видержати, то будь-ласка!!! Взагалі-то тут йде мова про відношення до громадянського шлюбу! Я вважаю, що громадянський шлюб існує для того, щоб перевірити чи можуть жити закохані разом! Як я вже наголошувала - побачити, як себе покаже коханий чи кохана в звичайні, з купою проблем будні.

Додано (26.03.2008, 15:05)
---------------------------------------------

Quote (Ойра)
Якщо печатка не має значення, то чому її не поставити спочатку у паспорт, а потім уже жити?

Ойра, я Вас так і не зрозуміла!!! bn Та ж не все життя жити громадянським шлюбом!!!!! Місяць, два, чи пів року! А може хтось хоче зробити гарне весілля, а коштів не вистачає, а один без одного не можуть то вони поживуть і зароблять. Та і в інших аспектах я Вами не згодна! Просто у Вашій сім'ї такого не спостерігалось і ви не розумієте як сам процес, так і суть!!!


Повідомлення відредагував Lacki - Середа, 26.03.2008, 14:56
 
Tiagai_IvanДата: Середа, 26.03.2008, 21:04 | Повідомлення # 32
Підполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 139
Репутація: 5
Статус: Offline
Я проти громадського шлюбу! Захотів прийшов додому, захотів пійшов до іншої, чи так само вона. Для чого це??? А всетаки, коли одружений, то набагато краще, хоча на перший погляд страшно, бо з'являться нові сімейні обов'язки, але життя випробування. Коли в громадянському шлюбі ти фактично не маєш ніяких обов'язків перед своєю дівчиною, так само і в неї, це наче гра у дорослих!!!!!!!

There is somesing behind the throne greater than the king himself.
Sir William Pitt.:"House of lords", 1770
 
ОйраДата: Четвер, 27.03.2008, 22:34 | Повідомлення # 33
Група: Видалені





Quote (Tiagai_Ivan)
Я проти громадського шлюбу! Захотів прийшов додому, захотів пійшов до іншої, чи так само вона. Для чого це???

Така думка мені дуже подобається, а ще більше, що її виражає хлопець! yes
Lacki, а з Вами я не погоджуюся і ніколи не погоджуся, бо якщо справжнє кохання, то для чого його ще перевіряти???? Значить Ви не впевнені в своїх почуттях, коли перевіряєте? А щодо коштів на весілля, то це взагалі нісенітниця! Для чого те весілля робити, коли вже разом живете? Надягати білу фату, як символ невинності - то вульгароно і пошло! aq aq aq
 
LackiДата: П'ятниця, 28.03.2008, 14:28 | Повідомлення # 34
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Tiagai_Ivan)
Захотів прийшов додому, захотів пійшов до іншої, чи так само вона.

Tiagai_Ivan,це твоє відношення! Але ж май на увазі, що багато живуть громадянським шлюбом і вважають вже, що вони, хоч і не офіційно, чоловік і дружина. А причиною того, чому вони не одружені може бути багато що. І це не означає, що вони провіряють себе у громадянському шлюбі, просто такі обставини, що вони не можуть одружитися і обовязково це зроблять! А якщо у тебе таке відношення:"Захотів прийшов додому, захотів пійшов до іншої, чи так само вона.", то це вже можна судити по цьому, що вам і громадянський шлюб ніяк не допоможе. Адже якщо кохаєш, то і зраджувати не будеш, навіть і у громадянському шлюбі!!!

ei Та зрозумійте, нерешті, всі моє трактування!!! Я не проти громадянського шлюбу, але і за одруження, але в наш час дуже багато причин, по яких живуть пари громадянським шлюбом і це аж ніяк не є перевіркою!!!!Просто так в них склалися обставини. А потім вони обов'язково одружуються! І я не пропагандую громадянський шлюб, просто я "за"! gd

Ойра, Ви не ображайтесь, але я бачу, що Ви прожили вже стільки років як і я, але так в цьому житті і нічого не зрозуміли, не зрозуміли всіх тонкощів нашого буденного життя!!!!!!!!! Та оговтайтесь нарешті! Ми живемо у 21 столітті! І дивіться на життя "сучасними", якщо можна так сказати, поглядами, а не живіть тими часами, що жили наші дідусі, бабусі!
В наш час громадянський шлюб, я вважаю, є дуже доречним! ay
І не потрібно мені утверджувати, що краще одразу одружитися, адже дуже часто буває, що вже чоловік або дружина після прожитого разом 1 місяця або 1 року, ці ті терміни бувають різними, розуміє, що не кохає або не може жити з своїм обранцем(обранницею)! Це звичайно не у всіх випадках, але дуже часто, на превеликий жаль, спостерігається така тенденція! А він (вона) думав(ла), що це на все життя! Але тут такий абсурд! fd І це я навела самий простий приклад, а бувають набагато складніші ситуації!!!
То що ж Ви скажете на це???? cs

 
AnanasikДата: П'ятниця, 28.03.2008, 18:52 | Повідомлення # 35
Підполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 116
Репутація: 12
Статус: Offline
Я вважаю,що перед тим як вступити в шлюб з іншою людиною,потрібно пожити пару років з нею в громадянському бракові,а уже потім іти в закс.Якщо ви замітили,то багато пар після одруження розходяться,бо зовсім не знають один одного.(така моя особиста думка) em

 
empyrean-martyrДата: Субота, 29.03.2008, 21:13 | Повідомлення # 36
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 76
Репутація: 5
Статус: Offline
Печатка в паспортi зовсiм нiчого не означа€ для тих двох "янголят", котрi точно знають, що нiщо не стане ïм на завадi в побудовi мiцного шлюбу, наповненого коханням до краïв, i урiвноважене повагою одне до одного...
Щодо громадянського шлюбу, в нього потрiбно внести найважчi моменти, якi можливi, та спробувати пережити ïх, звiсно домовившись, як це бува€ в подружнiх парах, робити це потрiбно обережно, але все ж потрiбно!!! А коли це перетворю€ться в розвагу, чи того гiрше звичайним передчасним "медовим мiсяцем" - це, по-перше назива€ться по-iншому (називати не буду, кому потрiбно - здогада€ться...), по-друге просто безглуздий обман самих себе!!!
P.S.: хоча я живу саме в такому "громадянському" шлюбi, щоправда з гiтарою biggrin :biggrin: biggrin ,
але навiть з нею я переживав поки що найгiршi моменти свого життя...


Повідомлення відредагував empyrean-martyr - Субота, 29.03.2008, 21:22
 
hedДата: Неділя, 30.03.2008, 10:34 | Повідомлення # 37
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Mayor)
вважаю що не потрібний цей шлюб.Можна просто пожити разом і розібратися, чи це твоя людина з якою ти хочеш прожити все життя,чи не твоя.

Так можна пожит разом без штампа в паспорті і є громадянський шлюб biggrin


B
 
LackiДата: Середа, 02.04.2008, 09:43 | Повідомлення # 38
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 50
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Ananasik)
багато пар після одруження розходяться,бо зовсім не знають один одного.(така моя особиста думка)

Ananasik,піддержую.
Невже хоч хтось розуміє суть громадянського шлюбу, а то всі проти , проти! Ви спочатку зрозумійте для чого і за яких обставин пари живуть громадянському шлюбі, а потім висувайте свої думки!!!!! ca
 
ОйраДата: Середа, 02.04.2008, 22:31 | Повідомлення # 39
Група: Видалені





Quote (Lacki)
То що ж Ви скажете на це????

Скажу, що я повністю погоджуюся з Tiagai_Ivan, і він, хоч і хлопець, але проти громадянського шлюбу! А я вважаю, що громадянський шлюб принижує, в першу чергу, дівчину, і саме дівчата винні в тому, що їх кидають, бо не поважають себе і не бережуть свою честь! А перевіряти я своє почуття в громадянському шлюбі не збираюся, а буду шукати хлопця, хоч і все життя, але такого, який мені подібних пропозицій не зробить! Тоді і сім"я у нас буде міцна, і хай хто що думає про мене, що я маю застарілі погляди, але мої обоє дідусі і бабусі прожили довге життя і не розводилися і до цього часу поважають одне одного, точно так само, як і мої батьки!
Думаю, що жити чи не жити з печаткою чи без печатки - це справа кожного, але у мене вже є свої переконання, і якщо хлопець боїться поставити печатку, то це мене має насторожити і краще триматися подалі від такого хлопця!
 
lenaДата: Четвер, 03.04.2008, 09:10 | Повідомлення # 40
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 180
Репутація: 3
Статус: Offline
Оглядаючись в минуле, можна прослідкувати, що громадянські шлюби — породження не сьогоднішнього дня. У ХVIII столітті письменник Вольтер, який ні разу не був жонатий, шістнадцять років провів з маркізою дю Шатле, яка стала на довгі роки його коханкою, другом й інтелектуальним супутником. Талановитий художник Ван Гог жив у громадянському шлюбі з колишньою повією Класіною, допомагаючи виховувати двох її дітей. А згадайте Срібний вік, тобто ХІХ століття з його поглядами на вільне кохання! Сьогодні, за оцінкою психологів, більшість молодих людей вибирає громадянський шлюб як сходинку на шляху до офіційного. Вважають, що нерозумно реєструвати стосунки, не поживши хоча б рік під одним дахом як класичні чоловік і дружина. Буває, що хлопець і дівчина навмисно вибирають громадянський шлюб як альтернативу офіційному. Про всі “за” і “проти” громадянського шлюбу, з урахуванням того, як розцінюється він в новому “Сімейному кодексі” України, ми розмовляли з начальником відділу реєстрації актів цивільного стану Луцького міського управління юстиції Тамарою Калинович.
— Насамперед почну з того, що я категорично проти терміну “громадянський шлюб” в тому понятті, в якому він використовується зараз, — говорить Тамара Іллівна.— В юридичній літературі такий шлюб називається “фактичні шлюбні відносини”. А в дореволюційній Росії, наприклад, фігурував термін “конкубінат” (від латинського слова, що в перекладі означає “лежати разом”). Він застосовувався, коли мова йшла про тривале позашлюбне співжиття з незаміжньою жінкою. Цей термін загубився, і в сучасній юридичній літературі нині не застосовується.
Щодо громадянського шлюбу, то це і є той шлюб, який зареєстрований в державній установі і який породжує права і обов’язки подружжя. І якщо, знову ж таки, звернутись до історії, то в революційній Росії 1917 року був виданий декрет “Про громадянський шлюб, дітей і ведення книг актів громадянського стану”. А через два роки такий декрет був виданий і на Україні. Цим декретом було відмежовано церковний шлюб від громадянського. Власне, функцію реєстрації шлюбу перебрала на себе держава, і в кодексі про шлюб зазначалось, що визнається дійсним тільки той шлюб, який зареєстрований в державних органах. Тому термін “громадянський шлюб” абсолютно не підходить, коли йдеться про шлюб незареєстрований.
— З 1 січня нинішнього року вступив у дію новий “Сімейний кодекс” України. Цей, фактичний шлюб потрапив, як кажуть, в поле його зору?
— Так. У новому кодексі передбачений правовий режим ось цих незареєстрованих шлюбів. Зокрема, це захист матеріальних інтересів — право на спільно нажите майно, як і при зареєстрованому шлюбі (воно ділиться навпіл); як і в офіційному шлюбі, жінка, яка проживає в незареєстрованому шлюбі, має право на утримання в разі вагітності чи у випадку інвалідності. І все ж, я вважаю, що цим не буде розв’язано всі проблеми. Уявімо таку ситуацію: помер чоловік — якщо жінка була з ним у зареєстрованому шлюбі, то вона потрапляє в першу чергу спадкоємців. Якщо ж не було офіційного заміжжя, то, за новим кодексом, особа, яка проживала з покійним однією сім’єю п’ять років, має право на спадщину, але аж у четвертому коліні. До того ж, треба довести, з якого моменту існував цей фактичний шлюб. Якщо вже законом передбачені права і в незареєстрованому шлюбі, то, може, доцільно було б запровадити і якусь фіксацію цих фактичних стосунків. Щоб потім була можливість відстояти права, надані законом.
 
galanetДата: Четвер, 03.04.2008, 19:29 | Повідомлення # 41
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 211
Репутація: 11
Статус: Offline
lena, це дуже добре, що Ви знаєте функції копіювання та вставки тексту, але яка Ваша думка щодо всього цього? Або, якщо Ви вже представили даний текст на форумі, то хоча б скажіть Ваше відношення до нього. biggrin
 
lenaДата: П'ятниця, 04.04.2008, 18:07 | Повідомлення # 42
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 180
Репутація: 3
Статус: Offline
Quote (galanet)
lena, це дуже добре, що Ви знаєте функції копіювання та вставки тексту, але яка Ваша думка щодо всього цього? Або, якщо Ви вже представили даний текст на форумі, то хоча б скажіть Ваше відношення до нього.

Я категорично проти громадянського шлюбу!

У новому кодексі передбачений правовий режим ось цих незареєстрованих шлюбів. Зокрема, це захист матеріальних інтересів — право на спільно нажите майно, як і при зареєстрованому шлюбі (воно ділиться навпіл); як і в офіційному шлюбі, жінка, яка проживає в незареєстрованому шлюбі, має право на утримання в разі вагітності чи у випадку інвалідності. І все ж, я вважаю, що цим не буде розв’язано всі проблеми. Уявімо таку ситуацію: помер чоловік — якщо жінка була з ним у зареєстрованому шлюбі, то вона потрапляє в першу чергу спадкоємців. Якщо ж не було офіційного заміжжя, то, за новим кодексом, особа, яка проживала з покійним однією сім’єю п’ять років, має право на спадщину, але аж у четвертому коліні. До того ж, треба довести, з якого моменту існував цей фактичний шлюб. Якщо вже законом передбачені права і в незареєстрованому шлюбі, то, може, доцільно було б запровадити і якусь фіксацію цих фактичних стосунків. Щоб потім була можливість відстояти права, надані законом.

ca ca ca ca ca ca

 
PiligrimДата: Неділя, 06.04.2008, 00:03 | Повідомлення # 43
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 1
Статус: Offline
Насправді, все залежить від мотиву. Якщо він (вона) хоче мати "на холяву" коханку (-ця), покоївку (майстра з дрібного ремонту) і няньку для спільних дітей (забезпечувача матеріального благополуччя) - то громадянський шлюб тут є ідеальним варіантом.
Якщо ж між ним і нею справді ЛЮБОВ, то невже так важко оголосити про своє щастя перед державою, суспільством, Церквою (в разі вінчання). А якщо вони не впенені, що це любов, то для чого тобі вступати у стосунки, ризикуючи незапланованими а тому небажаними вагітностями, майновими проблемами тощо?... fd
 
ПровідникДата: Неділя, 06.04.2008, 14:02 | Повідомлення # 44
Генерал-майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 269
Репутація: 1
Статус: Offline
Piligrim,
"на холяву" ти мати нічого небудеш, платити всерівно прийдеться рано чи пізно. А щодо громадянського шлюбу то в ньому є і свої позитиві сторони. Звідки ти знаєш, що він (вона) після одруження невикине якийсь коник і ви розійдетесь при цьому буде велика тяганина з судом. Сам бачив на свої очі, була в мене сестра зустрічаласа з хлопцем, жила в так званому громмадянському шлюбі протягом десь п"яти років і впекрасний день вони вирішили зіграти свядьбу. Потім не пройшло не проїхало десь із місяць і вони погризлися так що черз два тиждня їх уже разом небуло, були лише одні позови до суду де ніхто нехотів поступатися.
Тому що краще грормадянький чи звичайний шлюб. Для когось дуже важко себе почувати "окольцованим(ой)" і він(вона) буде вірний(на) своїй(ому) партнерові. Це залежить від людей дехто може жити протягом всього громадянським шлюбом і зігравши свадьбу зруйнувати все. Тому дивіться і вибирайте самі.

Моя точка зору на це нейтральна. Я підтримую як і ту так і іншу сторону.


Каждый человек, подобно луне, имеет свою неосвещенную сторону, которою он никому не показывает.
 
NellichkaДата: Понеділок, 07.04.2008, 16:34 | Повідомлення # 45
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
Sokol85 цілком погоджуюсь з тобою на рахунок того, що штамп у паспорті нічого не змінить. Справді закохані люди можуть жити десятки років і не "розписуватись", а роблять це лише тоді, коли виникають конфлікти з законом, або коли потребують захисту і допомоги від держави. Справжнє почуття не потрібно чимось "зв'язувати", а відсутність почуття не "зв'яжеш" нічим. Я за. Тим більше, на мою думку важливіше повінчатись, отримати шлюб перед Богом. Тоді справді з'являється відповідальність.

Найважча втрата - втрата часу.
 
Форум » Спілкування на різні теми » Суспільство і Я » Громадянський шлюб (Ваше відношення до громадянських шлюбів, за і проти...)
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz