Четвер, 28.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Новини освіти » Скорочення вишів
Скорочення вишів
Абітурієнт_2011Дата: П'ятниця, 10.06.2011, 09:57 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що для забезпечення освітніх потреб населення Україні достатньо 90 вищих навчальних закладів.
"Світовим параметрам відповідає показник, коли один успішний університет відповідає 500-800 тисячам жителів країни. Тобто якщо в Україні живуть близько 48 млн осіб, виходить, нам було б достатньо біля 90 вищих навчальних закладів", - сказав міністр.
Разом з цим Табачник вкотре зазначив, що наявна кількість ВНЗ, що становить близько 900, є надмірною.
Він також висловив думку, що зараз якість освіти в багатьох ВНЗ залишає бажати кращого, зокрема при підготовці журналістів.
"Підготовка журналістів навіть у таких провідних навчальних центрах, як КНУ ім. Шевченка та Львівський університет ім. Івана Франка, перебуває на низькому рівні - вони вчать якійсь абстрактній журналістиці, без конкретної прив'язки", - підкреслив міністр.
Разом з цим у контексті укрупнення ВНЗ Табачник повідомив, що критерієм для підтвердження ВНЗ статусу університету передбачається визначити його здатність забезпечити підготовку фахівців не менш як у 8 галузях знань, а не кількість студентів і факультетів, як передбачалося раніше.
"У робочій групі зі студентами і викладачами вже погоджено, що критерієм для підтвердження статусу університету буде те, що ВНЗ може забезпечити підготовку фахівців не менш як у 8 галузях знань. Але тепер те, що ми могли реформувати за 2 роки від моменту прийняття закону, будемо робити в п'ять-шість разів довше", - сказав він.
Міністр також повідомив, що нова редакція закону про вищу освіту, що вже пройшла публічне обговорення в 600 навчальних закладах, буде представлена на розгляд Кабінету Міністрів на початку червня.
У квітні минулого року Табачник назвав доцільною передачу всіх вищих навчальних закладів в управління Міносвіти, а в березні 2011 року спрогнозував об’єднання біля 50 вищих навчальних закладів до вересня.
Яка доля чекає Уманський педуніверситет?
Об'єднають чи ліквідують?
 
adminДата: П'ятниця, 10.06.2011, 16:53 | Повідомлення # 2
Генералісімус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1319
Репутація: 42
Статус: Offline
Абітурієнт_2011, доводжу до Вашого відому, що ні об'єднання , ні ліквідація Уманському педагогічному університету не грозить. Підтверженням цьому є такі документи:
Ліцензії УДПУ
Сертифікати про акредитацію


Пункт 1. Аdmin завжди правий!
Пункт 2. Якщо admin не правий, див. п.1!
 
IRENAДата: П'ятниця, 13.04.2012, 08:19 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 20
Репутація: 0
Статус: Offline
І правильно роблять, що скорочують. Нормально навчальний процес налаштований у невеликій кількості ВУЗів. У розвинених країнах справді престижні ВУЗи можна на пальцях перерахувати. Кількість не завжди означає якість ct
 
Оце_такДата: Неділя, 15.04.2012, 15:32 | Повідомлення # 4
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Репутація: 2
Статус: Offline
Я думаю, що не виші треба скорочувати, а студентів, які погано навчаються або просто нахально купляють оцінки. Таких у нас не менше третини, для яких диплом потрібний "для галочки".
 
ОдинДата: Неділя, 15.04.2012, 15:47 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 94
Репутація: 2
Статус: Offline
Оце_так, цілком погоджуюся. Особливо мене дратують студентки з дітьми. Як тільки сесія, так вони зразу ж дитину в коляску і в універ! Потім з дитиною на руках обходять усіх викладачів, не рахуючись з тим, що викладач зайнятий іншою роботою, вимагають, щоб у них "прийняли" залік або екзамен. Якщо викладач пропонує показати виконання практичних чи лабораторних робіт, це сприймається як прискіпливість і вимагання хабара.
Спекуляція дітьми - дуже поширене явище серед студенток і, на мій погляд, академвідпустки з правом здачі сесії слід заборонити! Держава дає можливість виховувати дітей до трьохрічного віку. От і нехай виховують, а тоді продовжують навчання.
 
katyakotyaДата: Неділя, 28.04.2013, 04:52 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Цитата (IRENA)
У розвинених країнах справді престижні ВУЗи можна на пальцях перерахувати. Вища освіта для європейця є дорогою, і не всім посильною. Лише невелика кількість може отримати її за браком коштів. Як кажуть: В європі освіта _ розкіш, в Україні - має кожен, автомобіль в Європі є в кожного пересічного, а в Україні - розкіш.  То до чого ми йдемо, цікаво.???
 
Форум » Педагогічні новини та цікаві факти » Новини освіти » Скорочення вишів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz