Четвер, 28.03.2024
Педагогіка
Шановні форумчани! Просимо створювати інформативні та змістовні повідомлення. Кожне повідомлення, яке не відповідає тематиці, містить лише смайл або два-три слова, розцінюється як флуд (пустослів'я) і підлягає видаленню. Недотримання цих правил і правил форуму та ігнорування зауважень адміністрації може призвести до бану, який передбачає заборону учаснику спілкуватись на форумі.
[ Нові повідомлення · Учасники · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Школа молодого вчителя » Література » "...душа теж вміє плакати... " (беріть приклад...)
"...душа теж вміє плакати... "
zagadkova_dysha_lirukaДата: П'ятниця, 07.03.2008, 20:32 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 186
Репутація: 10
Статус: Offline
ПЕРЕДСМЕРТНИЙ ЛИСТ ГАБРІЕЛЯ ГАРСІЇ МАРКЕСА
Проси у Господа мудрості і сили...
Якби на одну мить Бог забув, що я всього лише ганчіркова маріонетка, і подарував би мені шматочок життя, я б тоді, напевно, не говорив все, що думаю, але точно б думав, що говорю. Я б цінував речі, не за те скільки вони коштують, але за те, скільки вони означають. Я б спав менше, більше б мріяв, розуміючи, що кожну хвилину коли ми закриваємо очі, ми втрачаємо шістдесят секунд світла. Я б йшов, поки всі останні стоять, не спав, поки інші сплять. Я б слухав, коли інші говорять, і як би я насолоджувався чудовим смаком шоколадного мороженого.
Якби Бог обдарував мене ще однією миттю життя, я б одягався скромніше, валявся б на сонці, підставивши теплим променям не тільки моє тіло, але і душу. Господи, якби у мене було серце, я б написав всю свою ненависть на льоду і чекав поки вийде сонце. Я б намалював мрією Ван Гога на зірках поему Бенедетті, і пісня Серрат стала б серенадою, яку я б подарував Місяцю. Я б полив сльозами троянди, щоб відчути біль їх шпильок і яскраво-червоний поцілунок їх пелюсток...
Господи, якби у мене ще залишався шматочок життя, я б не провів жодного дня, не сказавши людям, яких я люблю, що я їх люблю. Я б переконав кожну дорогу мені людину в моїй любові і жив би закоханий в любов. Я б пояснив тим, які помиляються, вважаючи, що перестають закохуватися, коли старіють, не розуміючи, що старіють, коли перестають закохуватися!
Дитині я б подарував крила, але дозволив їй самій навчитися літати. Людей похилого віку я б переконав в тому, що смерть приходить не із старістю, а із забуттям. Я стількому навчився у вас, люди, я зрозумів, що весь світ хоче жити в горах, не розуміючи, що справжнє щастя в тому, як ми піднімаємося в гору.
Я зрозумів, що з того моменту, коли вперше новонароджене немовля стисне в своєму маленькому кулачку палець батька, воно його більше ніколи не відпустить. Я зрозумів, що одна людина має право дивитися на іншого звисока тільки тоді, коли він допомагає йому піднятися. Є стільки речей, яким я б міг ще навчитися у вас, люди, але, на насправді, вони навряд чи стануть в нагоді, тому що, коли мене покладуть в цю валізу, я, на жаль, вже буду мертвий. Завжди говори те, що відчуваєш, і роби, те що думаєш.
Якби я знав, що сьогодні я востаннє бачу тебе сплячою, я б міцно обійняв тебе і молився Богові, щоб він зробив мене твоїм ангелом-хранителем. Якби я знав, що сьогодні бачу востаннє, як ти виходиш з дверей, я б обійняв, поцілував би тебе і покликав би знову, щоб дати тобі більше. Якби я знав, що чую твій голос востаннє, я б записав на плівку все, що ти скажеш, щоб слухати це ще і ще, нескінченно. Якби я знав, що це останні хвилини, коли я бачу тебе, я б сказав: Я люблю тебе і не припускав, дурень, що ти це і так знаєш. Завжди є завтра, і життя надає нам ще одну можливість, щоб все виправити, але якщо я помиляюся і сьогодні це все, що нам залишилося, я б хотів сказати тобі, як сильно я тебе люблю, і що ніколи тебе не забуду. Ні хлопець, ні старий не може бути упевнений, що для нього настане завтра.
Сьогодні, можливо, останній раз, коли ти бачиш тих, кого любиш. Тому не чекай чогось, зроби це сьогодні, оскільки якщо завтра не прийде ніколи, ти жалкуватимеш про те дно, коли у тебе не знайшлося часу для однієї усмішки, одних обіймів, одного поцілунку, і коли ти був дуже зайнятий, щоб виконати останнє бажання.
Підтримуй близьких тобі людей, шепочи їм на вухо, як вони тобі потрібні, люби їх і поводься з ними дбайливо, знайди час для того, щоб сказати: "мені шкода", "пробач мене, будь ласка" і "спасибі", і всі ті слова любові, які ти знаєш. Ніхто не запам'ятає тебе за твої думки.
Проси у Господа мудрості і сили, щоб говорити про те, що відчуваєш. Покажи твоїм друзям, як вони важливі для тебе. Якщо ти не скажеш цього сьогодні, завтра буде таким же як вчора. І якщо ти цього не зробиш ніколи, ніщо не матиме значення. Утіли свої мрії. Ця мить прийшла.
Віра і життя


"Життя потрібно змінювати"
 
zagadkova_dysha_lirukaДата: Субота, 15.03.2008, 17:02 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 186
Репутація: 10
Статус: Offline
http://www.uaorthodox.info/ua....sa.html

"Життя потрібно змінювати"
 
Форум » Школа молодого вчителя » Література » "...душа теж вміє плакати... " (беріть приклад...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • admin
  • savradim
  • Провідник
  • red
  • galanet
  • zagadkova_dysha_liruka
  • lena
  • MASK
  • Vladyka
  • Tiagai_Ivan
  • Сьогодні на форумі були:
    Copyright Стеценко Н.М. © 2024
    Сайт управляється системою uCoz